вівторок, 08 жовтня 2019 15:16

Вибори в Києві можуть виграти Кличко, Пальчевський або Омельченко - соціологія

За результатами опитування, проведеного в жовтні 2019 року, якби вибори київського мера відбулися в найближчу неділю, то велика частина опитаних віддала б свої голоси за нинішнього мера Києва Віталія Кличка (31,4%), засновника клініки "Євролаб" Андрія Пальчевського (14,1%), колишнього мера Києва Олександра Омельченка (9,7%) і колишнього генерального директора "1+1 Медіа" Олександра Ткаченка (9,6%).

 

Про це йдеться в дослідженні, опублікованому міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія).

Інші кандидати мали б значно менші шанси на перемогу в київських виборах: Володимир Бондаренко - 6,7%, Андрій Іллєнко - 5,1%, Олександр Попов - 4,3%, Микола Катеринчук - 3,1%, Анатолій Гриценко - 2, 8%, Геннадій Балашов - 2,4%, Ігор Смешко - 2,3% та ін.

В опитуванні були вказані імена тих кандидатів, які з найбільшою ймовірністю візьмуть участь у виборах київського мера. Результати дослідження представлені в таблицях. Вказані відповіді респондентів, які вирішили взяти участь в голосуванні і вже визначилися зі своїм вибором.

На питання "Чи згодні ви з тим, що вибори київського мера потрібно проводити в цьому році?" 63,4% опитаних дали позитивну відповідь, 26,4% відповіли негативно і 10,2% опитаних вагалися з відповіддю.

 

Також автори дослідження звертають увагу на такі тенденції, пов'язані з майбутніми виборами київського мера:

 

• З високою часткою ймовірності результати виборів в Києві матимуть мало спільного з результатами президентських і парламентських виборів, що відбулися в Україні раніше. У кандидата від партії "Слуга народу" - недостатньо високі шанси на перемогу.

• В даний час можна виділити чотирьох кандидатів, які користуються значною підтримкою в Києві. Різниця в їх нинішньому рейтингу не дає підстав робити будь-які суворі припущення про те хто стане новим київським мером. У той же час "Велика четвірка", швидше за все, збережеться до самих виборів.

• Вибори в Києві будуть знову характеризуватися протистоянням нових облич в українській політиці і політиків-старожилів, що ганяються за будь-якими потенційно досяжними посадами і які беруть участь у всіх українських виборах. Серед перших - Андрій Пальчевський, Сергій Притула, Гарік Корогодський. Серед останніх - Ігор Смешко, Анатолій Гриценко, В'ячеслав Кириленко, Микола Катеринчук. Крім того, в списку потенційних кандидатів - кілька людей з великим досвідом роботи в київській мерії і навіть чотири людини, які раніше були мерами Києва або главами Київської держадміністрації - Віталій Кличко, Олександр Омельченко, Олександр Попов та Іван Салій.

Опитування проводилося на території України міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія) протягом 1-4 жовтня 2019 року. Загальна кількість респондентів - 2012 осіб. Метод опитування - комбіновані інтерв'ю. Ймовірна похибка - 2,2%.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в Києві можуть виграти Кличко, Пальчевський або Омельченко - соціологія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути