вівторок, 01 жовтня 2013 09:29

Вибори президента пройдуть в один тур - експерт

Вибори президента пройдуть в один тур - експерт
Фото: novostey.com

Політичний аналітик Павло Нусс прокоментував можливість проведення виборів президента України у 2015-му році в один тур.

"Вибори президента України відбудуться в один тур. Я не стверджую, а лише припускаю таку можливість. Як показує практика, фаворит в першому турі перемагає і у другому. Тому, з огляду на значну економію державних коштів які витрачаються на проведення інших турів – вибори в один тур більш ніж реалістична ідея. Більш того, така ініціативі існує, та активно обговорюється можливість її реалізації шляхом прийняття змін виборчого законодавства у парламенті. Сумнівів, що ці зміни будуть підтримані більшістю голосів – немає" - зауважив Нусс.

За словами аналітика, виборці також підтримають проведення виборів в один тур.

"За інформацією соціологічної групи "Рейтинг" 36% опитаних громадян підтримали б обрання Президента України тільки в один тур. З кожним днем ця цифра зростає, бо пересічного громадянина перш за все цікавлять витрати з держбюджету на проведення будь-яких виборів. На мою думку, після зимових канікул пропозиція щодо внесення змін у Закон про Вибори Президента України буде внесена в парламент, та підтримана фракціями" - зазначив експерт.

На його думку, такий сценарій не влаштовує опозиційних кандидатів в президенти. "Безумовно, така перспектива не влаштовує потенційних кандидатів від опозиції з тих причин, що єдиного кандидата від ОО немає і не буде. Вибори в два тури потрібні їм для самовизначення з власною політичною вагою кожного окремого лідера опозиційних сил. Тому слід чекати політичну боротьбу по цьому питанню. Але, навіть якщо залишити модель виборів без змін, і не вводити єдиний тур, то все одно, Президент отримує перемогу в другому турі. Інтеграційні прагнення Віктора Януковича вже гарантують йому перемогу на виборах у 2015 році, із значним відривом"- підкреслив Нусс.

Зараз ви читаєте новину «Вибори президента пройдуть в один тур - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути