вівторок, 10 вересня 2013 22:10

ПР хоче внести розбрат до лав опозиції - "ударівець" про переформатування ВР

ПР хоче внести розбрат до лав опозиції - "ударівець" про переформатування ВР
Ярослав Гінка Фото: lviv-udar.com

Законопроект про зниження порогу для формування груп має підступ з боку Партії регіонів. Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив народний депутата, член фракції "УДАР" Ярослав Гінка.

"Досить дискусійне питання стосовно утворення груп з числа 15 осіб. Якщо ми говоримо про європейські принципи, про демократичні процеси в парламенті, звичайно, що супер - ми маємо дати можливість всім парламентаріям. Але є одне "але". Хто пропонує ці зміни і хто вносить законопроект. Вносить Партія регіонів. І, наскільки я розумію, ця дискусія у них відбулася під час зустрічі з президентом, коли він збирав їх у "Зоряному". І після цього Чечетов вже побіг говорит про переформатування Ради. Чи не має в тому "подвоху"? Я вважаю, що є", - сказав він.

Нагадаємо, в Партії регіонів вирішили знизити з 32 до 15 осіб мінімальний поріг, необхідний для формування депутатської групи з правами фракції.

"Я вважаю, що це є технологія Партії регіонів, яка заключається, як на мене, в трьох аспектах. Перше, звичайно, що комуністи вже далі не є союзниками по парламенту, і тому потрібно переформатовувати. Друге, можливо таким чином вони хочуть унеможливити чи зменшити шанси опозиційних фракцій на переговори з позафракційними щодо переходу в дійсності хороших опозиціонерів, які є сьогодні позафракційними, в опозиційні ту чи іншу фракцію. І, можливо, таким чином хочуть внести певний розбрат до лав опозиції і дещо кольнути опозицію. І ще одне. Незабаром у нас відбудуться позачергові довибори в п'яти округах і якщо будуть створені такі групи, ми отримаємо в окружних виборчих коміцій і ДВК представників цих груп", - зазначив Гінка.

Нагадаємо, правила формування депутатських фракцій і груп регулюються ст. 58 і ст. 59 закону "Про регламент Верховної ради" . Згідно з документом, число депутатів у групі, яка прирівнюється до фракції, не може бути менше, ніж у самій нечисленною фракції. Як відомо, в Раді VII скликання найменша фракція у комуністів - 32 народних депутати.

Зараз ви читаєте новину «ПР хоче внести розбрат до лав опозиції - "ударівець" про переформатування ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути