пʼятниця, 20 вересня 2013 11:13

Кабмін пояснив, що бюджет на 2014 рік не готовий через депутатів парламенту

Кабмін пояснив, що бюджет на 2014 рік не готовий через депутатів парламенту
Фото: www.nazaykin.ru

Кабінет міністрів відкликав проект бюджету на 2014 рік, оскільки до парламенту надійшли законопроекти, які вимагають додаткових витрат на 17,5 млрд грн.

Про це під час години запитань до уряду сказав перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський.

"Ми не могли зарезервувати в бюджеті кошти на виконання законопроекту. Також до уряду надійшли депутатські звернення про виділення коштів на суму 1,8 млрд грн" , - сказав Маярковскій.

Він зазначив, що Кабмін провів, пояснюючи необхідність відкликання бюджету, ряд переговорів з метою зміни енергетичного балансу та зменшення дотаційності житлово-комунального господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада хоче наповнити держбюджет-2014 за рахунок нових податків

Маярковський додав, що у ВР також знаходяться законопроекти, які дозволяють збільшити доходи бюджету на суму майже 30 млрд грн.

"Тому ми вирішили відкликати бюджет", - сказав заступник міністра фінансів.

Нагадаємо, проект держбюджету-2014 передбачає зростання доходів скарбниці на 8,9% - до 403 млрд грн, зокрема загального фонду - 355 млрд грн, спецфонду - 48 млрд грн. Витрати збільшаться на 7,9% - до 452,6 млрд. грн.

У Мінфіні розраховують на зростання податкових відрахувань більш ніж на 33 млрд грн. При цьому більше хочуть отримати за рахунок ПДВ з імпорту - на 17,6 млрд грн, акцизу - на 6,2 млрд грн і податку на доходи фізичних осіб - на 0, 7 млрд грн. По податку на прибуток та внутрішнього ПДВ, навпаки, очікується падіння - на 10,5 млрд грн, але при цьому обсяги відшкодування податку повинні збільшитися майже на 26%, до 74,9 млрд грн.

Для того щоб забезпечити таке наповнення бюджету, в уряді вирішили цим же законом внести зміни до Податкового кодексу. Згідно з проектом, у 2014 році зниження ставок ПДВ до 17% і податку на прибуток до 16% не буде. Тобто до 1 січня 2015 вони повинні залишатися на нинішньому рівні -20% і 19% відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін пояснив, що бюджет на 2014 рік не готовий через депутатів парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути