неділя, 22 листопада 2020 14:17

Вибори мерів: члени ДВК підписали протокол до завершення голосування

Вибори мерів: члени ДВК підписали протокол до завершення голосування
Правоохоронці отримали повідомлення про можливе порушення виборчого законодавства на одній з виборчих дільниць у Личаківському районі. Фото: Національна поліція

У Львові на виборчій дільниці підписали протокол про підрахунок голосів виборців до завершення голосування.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження, поінформували у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Правоохоронці отримали повідомлення про можливе порушення виборчого законодавства на одній з виборчих дільниць у Личаківському районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виборці фотографуються біля скриньок, щоб виграти айфон

Окремі члени комісії ДВК підписали протокол про підрахунок голосів виборців до завершення волевиявлення громадян, підрахунку голосів та остаточного заповнення вказаного протоколу.

За цим фактом слідчі відкрили справу про фальсифікацію, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п'ять років.

На мобільні телефони членів дільничних виборчих комісій в Полтаві надходили СМС з вимогою не йти на вибори. Номер відправника — невідомий, повідомляє мережа "ОПОРА". У повідомленнях, отриманих членами дільничних виборчих комісій зранку 22 листопада, пишуть (стилістика збережена): "Не йдіть на дільницю! На отримавших продуктові набори чекає поліція!!!". Відправник повідомлення — Poltava.

Зараз ви читаєте новину «Вибори мерів: члени ДВК підписали протокол до завершення голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути