неділя, 22 листопада 2020 11:04

Другий тур виборів: в одному з міст членів ДВК закликали не йти на дільниці

Другий тур виборів: в одному з міст членів ДВК закликали не йти на дільниці
За повідомленням спостерігача ОПОРИ, СМС аналогічного змісту у той же час отримав і один із виборців, який голосував на ВД № 531200. Фото: Опора

На мобільні телефони членів дільничних виборчих комісій в Полтаві надходили СМС з вимогою не йти на вибори.

Номер відправника — невідомий, повідомляє мережа "ОПОРА".

У повідомленнях, отриманих членами дільничних виборчих комісій зранку 22 листопада, пишуть (стилістика збережена): "Не йдіть на дільницю! На отримавших продуктові набори чекає поліція!!!". Відправник повідомлення — Poltava.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 11 містах України сьогодні відбудеться другий тур виборів мерів

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували, що подібні повідомлення отримали, зокрема, члени ДВК ВД № 531145 (Соборності, 67), 531151 (Медична, 1), 531238 (Мазепи, 8). Усі абоненти отримали СМС о 7:31.

За повідомленням спостерігача ОПОРИ, СМС аналогічного змісту у той же час отримав і один із виборців, який голосував на ВД № 531200.

Відповідно до частини 1 статті 15 Виборчого кодексу України участь громадян України у виборах є добровільною. Ніхто не може бути примушений до участі чи неучасті у голосуванні на виборах, а також у висуванні кандидатів, у передвиборній агітації, в інших виборчих заходах чи у здійсненні інших виборчих процедур, передбачених цим Кодексом.

В поліцію Дніпропетровської області у день тиші надійшло 27 заяв й повідомлень про порушення виборчого законодавства. Звернення були з міст регіону, де проходять вибори, повідомляє обласна поліція.

Зараз ви читаєте новину «Другий тур виборів: в одному з міст членів ДВК закликали не йти на дільниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути