неділя, 28 листопада 2010 15:32

Вета на Податковий кодекс не буде - Фесенко

Вета на Податковий кодекс не буде - Фесенко

Новий Податковий кодекс не буде ветований президентом України Віктором Януковичем.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Володимир Фесенко.

"Президент Віктор Янукович не накладе вето на Податковий кодекс, ухвалений Верховною радою. Він не відправить цей документ на доопрацювання в парламент, бо на його основі вже готується бюджет наступного року", - зазначив експерт.

Аналітик прогнозує, що в документ можуть бути внесені фрагментарні правки щодо єдиного податку і спрощеного оподаткування.

"Парламент швидко внесе ці зміни, і документ набуде чинності. Інший варіант: президент підписує Податковий кодекс, а уряд наступного тижня подає у Верховну Раду свої правки, й депутати оперативно голосують. Цілковитого вето я не прогнозую", - уточнив політолог.

За його словами, частина підприємців, які мітингують на майдані Незалежності в Києві, може задовольнитися цими правками.

"Але не вся. Майдан частково може роз'їхатися, але значна частина мітингувальників готова залишитися. Розкол підприємницького руху вигідний владі. Для влади головне, щоб інтенсивність протестного руху пішла на спад", - додав політолог.

нагадаємо, 27 листопада президент доручив Кабмінові погодити разом з підприємцями поправки до Податкового кодексу, якщо це можливо.

"Ми вважаємо, що це неможливо. Тут уже крок за президентом-або він ветує Податковий кодекс, або ж він ветує і звільняє Кабмін", - зазначив прес-секретар Центрального штабу порятунку українського підприємництва Святослав Швецов.

28 листопада Координаційна рада протестуючих підприємців ухвалила рішення не обговорювати з Кабінетом міністром жодних поправок до Податкового кодексу і вимагати вето президента.

Зараз ви читаєте новину «Вета на Податковий кодекс не буде - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути