середа, 17 березня 2021 16:50

Верховний суд скасував звільнення одіозної Царевич, яка судила майданівців

Верховний суд скасував звільнення одіозної Царевич, яка судила майданівців
Царевич можуть поновити на посаді. Фото: hromadske.ua

Верховний суд скасував указ попереднього президента Петра Порошенка про звільнення одіозної судді Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич. Про це у Facebook повідомила громадська організація "Автомайдан".

Рішення ухвалили судді ВС Васильєва, Пасічник та Юрченко.

"Нагадаємо, що вона неправомірно засудила дев'ятьох людей, чиї автомобілі засвітились у поїздці Автомайдану в Межигірʼя 29 грудня 2013 року. Усі вони нічого не порушували. Деяких водіїв насправді не було на цій акції, усі рапорти були сфальшовані, а на деяких не було навіть підпису співробітників ДАІ. Ці справи потрапили до Царевич з втручанням у автоматизовану систему, тобто вручну.

Вища рада правосуддя і Вищий адмінсуд визнали, що вона порушила присягу і підлягає звільненню.

"Тепер же ці рішення скасовано, а це значить її фактичне поновлення з правом на величезні компенсації за наш з вами рахунок. Також Царевич можуть повернути право здійснювати правосуддя", - заявляють в "Автомайдані".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не можу його волокти в суд" - Венедіктова не бачить перспективу у справі Вовка

За словами юриста Романа Маселка, рішення суду означає, що підстав для звільнення немає і Царевич можуть поновити на посаді, пише Hromadske.

"Печерський суд, швидше за все, не буде перешкоджати і видасть наказ про її поновлення.

"Єдине - у неї закінчилися повноваження, тому для того, щоб приступити до судочинства, їй потрібно пройти процедуру призначення ще раз. Треба, щоб Вища рада правосуддя внесла подання, а президент ухвалив указ", — пояснює Маселко.

2016 року Вища рада юстиції відкрила проти Царевич дисциплінарну справу. Направила п'ятому президенту Петру Порошенку подання про її звільнення. Порошенко звільнив суддю.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд скасував звільнення одіозної Царевич, яка судила майданівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути