четвер, 28 жовтня 2010 13:44

Верховний Суд хоче судитися з Азаровим за приміщення

Верховний Суд хоче судитися з Азаровим за приміщення

У Верховному Суді мають намір оскаржити рішення уряду про передачу у користування його приміщень Вищому спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Про це в четвер на прес-конференції у Києві заявив голова ВСУ Василь Онопенко.

"Це рішення не базується на Конституції і законах, воно є юридично і тактично необґрунтованим, адже ніхто не ліквідовував Верховний Суд", - зазначив він.

"Конституційно діяльність Верховного Суду на підставі такого рішення може бути заблокована, якщо у Верховного Суду вилучать дві будівлі, які знаходяться у нього в оперативному управлінні з 1957 року", - сказав Онопенко, зауваживши, що також у разі розміщення у приміщеннях ВСУ Вищого спеціалізованого суду обидва ці суди будуть позбавлені можливості належного здійснення правосуддя.

"Цим рішенням закладається серйозний конфлікт між Верховним Судом і Вищим спеціалізованим судом. Конфлікт закладається і між Верховним Судом і Кабінетом міністрів України", - попередив він.

"На мій погляд, це є першою ознакою того, що держава в особі уряду не збирається виконувати рішення Венеціанської комісії, яка рекомендувала повернути Верховному Суду його повноваження", - зазначив Онопенко.

Виходячи з викладеного, голова ВСУ сказав: "Ми сьогодні звернемося з позовом до Кабінету міністрів про визнання незаконним його рішення".

Також Онопенко зауважив, що установа, яку він очолює, не позбавлена права з цього приводу для надання відповідних оцінок звернутися до європейських інституцій.

Крім того, ще одним виходом із ситуації, але найменш болючим і безконфліктним, Онопенко вважає відтермінування початку роботи Вищого спеціалізованого суду для того, щоб підшукати для нього інше приміщення.

Як відомо, уряд прийняв рішення передати два приміщення ВСУ на вул. Пилипа Орлика, 4 і 4а і приміщень Вищому спеціальному суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Верховний Суд хоче судитися з Азаровим за приміщення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути