середа, 11 серпня 2010 23:06

Верховний суд можуть виселити

Верховному суду можуть знайти інше приміщення. Зараз його судді працюють у Кловському палаці ХVІІІ ст. на вул. Пилипа Орлика.

— Конституційний суд Російської Федерації розташований взагалі не в Москві, а в Санкт-Петербурзі, — наводить приклад сусідньої країни заступник глави Адміністрації президента 36-річний Андрій Портнов.

Його вважають одним із розробників судової реформи. Нею передбачено створення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ. Можливо, він розміститься в нинішньому приміщенні Верховного суду та перебере на себе деякі його функції.

— Суддям Верховного суду пора припинити боротися за владу, — каже Портнов, додаючи, що кількість суддів має зменшитися з 79 до 20. — Змиритися з тим, що сталося, і, скориставшись можливістю перейти на роботу в будь-який суд, у який вони захочуть. Перейти, зберігши за собою всі гарантії: і соціальні, і матеріальні, які мали до того. Судді можуть продовжити роботу і в цьому суді. Тоді Верховний суд буде скорочуватися еволюційним шляхом, скільки б це не тривало — 10, 20 років.

Голова Верховного суду 61-річний Василь Онопенко розповідає, що працівники його установи працюють у невідповідних умовах:

— У нас страшне перенавантаження. Судді сидять по одному в кабінетах, але працівники апарату — до шести. Куди їх дівати? Переселити Верховний суд — це думка Портнова. Якщо будемо вирішувати це питання, то тільки з президентом.

Раніше у Кловському палаці був Музей історії Києва. Його виселили, перевізши фонди до сховів Українського дому. Кловський палац віддали під Верховний суд. На реставрацію пам"ятки архітектури витратили 134 млн грн. Проте вона є недоступною для простих людей. Другий старовинний київський палац — Маріїнський — використовують як місце для урочистостей, для державних заходів за участі президента. Туди можна потрапити на екскурсію за записом.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд можуть виселити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути