понеділок, 16 листопада 2020 14:06

Верещук розповіла, що Тищенко намагався протягнути в Київраду підозрілих людей

Верещук розповіла, що Тищенко намагався протягнути в Київраду підозрілих людей
Ірина Верещук. Фото:facebook.com/vereschuk.iryna

Кандидатка в мери Києва від "Слуги народу" Ірина Верещук розповіла про те, що нардеп Микола Тищенко пропонував скомпроментованих людей, зокрема, так званого мінера Олександрівської лікарні, свого помічника Руслана Гончарова в кандидати на депутати до Київської міської ради. Верещук також зазначила, що серед кандидатів були працівники ресторанів Тищенка.

Про це Верещук розповіла в інтерв'ю для "Лівого Берега".

Кандидатка повідомила, що Тищенко пропонував їй своїх помічників, бізнес-партнерів, працівників ресторанів, партнерів партнерів на посади кандидатів у депутати.

"Насправді там була купа прізвищ, за якими навіть не треба було робити окремих довідок, шукати компромату - все як на долоні... Перший список Тищенко приніс, ще коли готувався стати кандидатом у мери від "Слуги народу", до праймеріз. Сформував одноосібно як голова київського осередку. Це викликало шалене обурення в наших мажоритарників. Шалений спротив буквально до саботажу. Мажоритарники були дуже корисні кампанії - вони знайомі з проблемами районів, із проблемами містян. Але, фактично, вони відмовилися мати справи з київським осередком і брати участь у кампанії, пасивно спостерігаючи, чим усе завершиться", – зазначила Верещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада хоче зобов'язати уряд завчасно повідомляти про запровадження карантинних обмежень

Верещук розповіла, яким чином відбувався відбір до списків партії претендентів на місце в Київраді. Кандидатури пропонувала вона, нардеп від "Слуги народу", керівник столичного осередку партії Микола Тищенко та глава партії Олександр Корнієнко. Також кандидатури подавали нардепи-мажоритарники від столичних округів.

"Яких зусиль мені вартувало те, щоб не дати пройти до Київради людям, яких пропонував пан Тищенко, і відкрити двері, наприклад, Ані Маляр, Жені Кулебі, Ксенії Сергієвій. Для нормальних людей, які готові працювати й вкладатися в роботу. На жаль, це не дуже спрацювало", – сказала Ірина Верещук.

Колишня кандидатка в мери Києва повідомила, що складати списки Тищенку дозволили в Офісі президента.

"Позаяк він був головою осередку, зрозуміло, що йому, напевно, дали дозвіл формувати список. Але я впевнена, що робити це саме у такий спосіб президент дозволу не давав. Коли ця інформація дійшла до президента, я пояснила, що працівники ресторанів у списку - це не те", - поділилася Верещук.

Вона також розказала, що в неї не було власних кандидатур, але були вимоги до кандидатів.

"Ці люди мають бути професійними, не мають бути помічниками, секретарями, пов'язаними з якимись корупційними оборудками в Києві. Це мали були люди незаангажовані, професійні й патріотичні. Я про це говорила президентові. Натомість була категорично проти договірняків, які, на жаль, мали місце у нашій силі", – поділилась вона.

Ірина Верещук за результатами виборів міського голови Києва посіла четверту сходинку. За висуванку від "Слуги народу" проголосував 39 321 киянин.

Зараз ви читаєте новину «Верещук розповіла, що Тищенко намагався протягнути в Київраду підозрілих людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути