субота, 05 грудня 2020 10:06

Венедіктова розповіла про вплив Зеленського на прокуратуру

Венедіктова розповіла про вплив Зеленського на прокуратуру
Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова переконує, що рішення ухвалює самостійно, без вказівок президента Володимира Зеленського. Фото: patrioty.org.ua

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова переконує, що власні рішення ухвалює самостійно.

Вказівок безпосередньо президента Володимира Зеленського чи людей, які стоять за ним, не виконує. Про це Венедіктова сказала в програмі "VIP з Наталією Мосейчук" на "1+1".

"Всі рішення, які я ухвалюю, це мої самостійні рішення. Звичайно, я прислуховуюся до думки президента. Звичайно, я можу зрозуміти, яка в нього позиція може бути. Але він не втручається в кримінальну юстицію", - запевнила Венедіктова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктова прокоментували справи проти Порошенка

Додала, що реформа прокуратури продовжується. Партнери України пильно придивляються до неї. Але про зовнішнє управління не йдеться.

"Реформа прокуратури починалася під "парасолькою" послів G7. І для послів G7 було важливо провести справжню реформу прокуратури. Вони розпочинали її з Русланом Рябошапкою, вони продовжують її зі мною. Друга частина питання - зовнішнє управління. Питання спекулятивне, тому що я можу сказати не як політик, а як правоохоронець. Про моє зовнішнє управління, чи є в мене зовнішнє управління? Так, до мене приходять посли, так, вони запитують. Але я жодного разу я не була в посольстві Сполучених Штатів, коли я взагалі стала на державницьку позицію. А коли приходять посли в прокуратуру і запитують, як відбувається комісія, чи кого зі старих кадрів повернули. В мене зовнішнього управління немає", - розповіла Венедіктова.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова пропонує зробити неможливим звільнення генпрокурора Верховною Радою. Заявила, що коли у генпрокурора є гарантії професійних свобод, він може робити все, що завгодно.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова розповіла про вплив Зеленського на прокуратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути