середа, 14 вересня 2011 09:57

Венеціанська комісія вже зробила попередні висновки щодо виборчого закону України

Венеціанська комісія вже зробила попередні висновки щодо виборчого закону України

Міністерство юстиції оприлюднило попередні висновки Венеціанської комісії щодо закону про вибори. Поки що власне текст висновку Венеціанської комісії передано для перекладу українською мовою, повідомляє прес-служба міністерства.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, у висновку констатується, що в цілому законопроект передбачає детальне регулювання парламентських виборів та включає низку удосконалень виборчого законодавства.

Зазначається, що в проекті реалізовано ряд рекомендацій щодо удосконалення законодавства про вибори народних депутатів, висловлених раніше різними внутрішніми та міжнародними організаціями, в тому числі Венеціанською комісією та ОБСЄ.

Крім того, попередній висновок Комісії розіслано членам робочої групи з питань удосконалення законодавства про вибори з тим, щоб вони могли ознайомитися з висновками європейських колег та надати пропозиції щодо подальшого удосконалення законопроекту.

Лавринович висловив подяку експертам Венеціанської комісії та ОБСЄ, зазначивши, що їх оперативна робота сприяє тому, щоб парламент міг ухвалити виборчий закон у терміни, рекомендовані Венеціанською комісією, – за рік до проведення парламентських виборів в Україні.

Зазначається також, що висновок Венеціанської комісії ґрунтується на коментарях до законопроекту, наданих двома членами Венеціанської комісії – Айварсом Ендзінсом (Латвія) та Срджаном Дармановичем (Чорногорія), а також правовим експертом ОБСЄ – Доном Біссоном.

 

Зараз ви читаєте новину «Венеціанська комісія вже зробила попередні висновки щодо виборчого закону України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути