середа, 05 жовтня 2011 16:15

Венеціанська комісія оголосить "вирок" виборам нардепів 14 жовтня

Венеціанська комісія оголосить "вирок" виборам нардепів 14 жовтня

У засіданні Венеціанської комісії, на якому буде прийнято рішення щодо законопроекту про вибори народних депутатів в Україні, візьмуть участь як представники української влади, так і опозиції, повідомив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" в Страсбурзі секретар Венеціанської комісії (ВК) Томас Маркерт.

Зокрема, на засідання, яке заплановане на 14 жовтня, запрошені міністр юстиції Олександр Лавринович і представник опозиції Григорій Немиря.

Як повідомлялося раніше, ВК не рекомендує Україні повертатися до змішаної системи виборів із закритими списками.

Маркерт ще раз заявив, що можливим вирішенням ситуації є пропорційна система, але "не з єдиним спільним списком, а з регіональними відкритими списками, що означає, що кожний виборець може відзначити у списку того кандидата, якого він хотів би бачити у парламенті".

За його словами, після прийняття рішення щодо цього законопроекту, ВК направить свої висновки для ознайомлення українській стороні. Після цього Комісія "стежитиме за розвитком подій".

"Чи буде закон приведений у відповідність з нашими рекомендаціями - це стане предметом спостережень, у тому числі, і на майбутніх виборах", - повідомив Маркерт.

Крім того, секретар ВК вважає, що для України важливо мати стабільне виборче законодавство, а не змінювати його з кожними виборами.

"Я думаю, що не добре міняти виборчу систему до кожних виборів, і було б добре мати певну стабільну систему", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Венеціанська комісія оголосить "вирок" виборам нардепів 14 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути