понеділок, 13 травня 2013 19:40

Великобританія погодилась, що Угода про асоціацію буде вигідною для ЄС

Великобританія погодилась, що Угода про асоціацію буде вигідною для ЄС
Вільям Хейг Фото: ru.wikipedia.org

Київ та Лондон дійшли згоди у тому, що політична асоціація та економічна інтеграція України з ЄС відкриють значні можливості як для України, так і для Євросоюзу.

Про це йдеться у спільній заяві за підсумками зустрічі міністра закордонних справ України Леоніда Кожари із держсекретарем у закордонних справах Великої Британії Вільямом Хейгом, розповсюдженій прес-службою українського МЗС у понеділок.

"Ми дійшли згоди, що політична асоціація та економічна інтеграція України з ЄС відкриють значні можливості як для України, так і для Євросоюзу, і зроблять важливий внесок задля процвітання та безпеки їхніх громадян", - йдеться у заяві.

Зазначається, що Велика Британія твердо переконана в належності України до сім'ї європейських держав та підтверджує свою підтримку зусиллям України в реалізації реформ, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. У цьому контексті сторони обговорили шляхи підтримки Великою Британією зусиль України, спрямованих на реформи, зокрема щодо зміцнення українських судових та законодавчих інституцій у відповідності до європейських цінностей та практик.

"Ми маємо намір працювати разом, щоб зробити третій саміт "Східного партнерства" у Вільнюсі успішним", - заявили Кожара та Хейг.

У спільній заяві також зазначається, що сторони обговорили шляхи налагодження більш тісної співпраці між Україною та Великою Британією для досягнення цілей ОБСЄ.

"Нинішнє українське головування в ОБСЄ надає нам ідеальну можливість для досягнення прогресу з питань, що становлять взаємний інтерес, зокрема таких, як неврегульовані довготривалі конфлікти на території ОБСЄ", - йдеться у документі.

Зазначається також, що сторони домовились співпрацювати з метою подальшого розвитку торгівлі та інвестиційних відносин між Україною та Великою Британією. Зокрема, вони дійшли згоди щодо важливості забезпечення "передбачуваного і прозорого бізнес-клімату", необхідного для стабільних іноземних інвестицій в Україну.

Обговорювались також напрями зовнішньої політики, на яких Україна та Велика Британія підтримують плідне співробітництво, зокрема миротворчість, нерозповсюдження зброї масового знищення, протидія торгівлі людьми та іншим транскордонним злочинам.

Зараз ви читаєте новину «Великобританія погодилась, що Угода про асоціацію буде вигідною для ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути