вівторок, 30 квітня 2013 10:46

Арбузов: Неврегульовані питання у торговельних відносинах не повинні бути стримуючим фактором для підписання Угоди про асоціацію

Арбузов: Неврегульовані питання у торговельних відносинах не повинні бути стримуючим фактором для підписання Угоди про асоціацію

Про перспективи започаткування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС та про шляхи узгодження існуючих проблем у торговельній сфері між  сторонами йшлося сьогодні у ході зустрічі української делегації, очолюваної Першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим, з Комісаром ЄС з питань торгівлі Карлом де Гухтом.

Сергій Арбузов наголосив, що окремі чутливі для ЄС торговельні питання, не повинні жодним чином бути стримуючим фактором для підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Було підкреслено готовність у стислі строки знайти спільно з європейською стороною взаємоприйнятні рішення для їх врегулювання.

Сторони також приділили увагу прогресу у виконанні українською стороною реформ, передбачених в порядку денному щодо асоціації Україна-ЄС.

У ході зустрічі порушувалися питання підготовки до імплементації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС.

Серед інших питань, обговорених під час зустрічі, – важливість організації потужної інформаційно-роз'яснювальної кампанії серед українського та європейського бізнесу щодо практичного функціонування ЗВТ. Окрему увагу було приділено крокам Уряду України, спрямованим на поліпшення бізнес-клімату.

Сергій Арбузов запросив комісара ЄС здійснити візит в Україну ближчим часом. Запрошення було з вдячністю прийнято.

29 квітня 2013 року Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов перебуває в Брюсселі з першим робочим візитом. До складу делегації України  входять Міністр фінансів Юрій Колобов, Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, заступник Голови Нацбанку України Микола Удовиченко, Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький.

 

Зараз ви читаєте новину «Арбузов: Неврегульовані питання у торговельних відносинах не повинні бути стримуючим фактором для підписання Угоди про асоціацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути