Ексклюзиви
вівторок, 06 червня 2006 09:21

Великобританія не видасть Березовського Росії

 

Магістратський суд на Боу-стріт в Лондоні відхилив вимогу російської влади про екстрадицію з Великобританії підприємця і мультимільйонера Бориса Березовського.

На думку судді Тімоті Уоркмана, Березовській не може бути виданий Росії, оскільки він попросив у Великобританії політичного притулку, і, таким чином, знаходиться під захистом Женевських конвенцій.

Як повідомили представники суду, відповідне рішення було ухвалене ще 1 червня.

За словами судді, процедура екстрадиції "була б даремною і коштувала б британським платникам податків дуже дорого".

У березні російська Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Березовського, якого звинувачують в здійсненні дій, направлених на насильницьке захоплення влади.

У січні в інтерв"ю радіостанції "Эхо Москвы" російський олігарх сказав, що "президент Путін порушує конституцію, сьогодні будь-які насильницькі дії з боку опозиції будуть виправдані. Це стосується і силового захоплення влади, саме над цим я зараз працюю".

Ця заява викликала реакцію і в Лондоні. Міністр закордонних справ Джек Стро сказав тоді, що статус політичного біженця Березовського у Великобританії може бути переглянутий, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Зараз ви читаєте новину «Великобританія не видасть Березовського Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути