пʼятниця, 04 листопада 2022 21:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"Велика сімка" попередила Лукашенка

"Велика сімка" попередила Лукашенка
Самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка попередили про "непосильні додаткові витрати". Фото: Associated Press

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" закликали самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка припинити втягувати свою країну у війну проти України.

Якщо режим Лукашенка безпосередньо втягне Білорусь у війну Російської Федерації проти України, G7 обіцяє неминучі і серйозні наслідки. Про це йдеться у комюніке зустрічі міністрів закордонних справ країн "Великої сімки".

"Ми знову закликаємо білоруську владу припинити сприяти російській агресивній війні. В тому числі дозволяти російським збройним силам використовувати білоруську територію для запуску ракет, націлених на Україну", – заявили.

Якщо Лукашенко "дедалі більше безпосередньо залучатиме Білорусь у війну Росії, G7 накладе на режим непосильні додаткові витрати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи вступить Білорусь у війну РФ проти України ‒ оцінка експертів ISW

Учасники зустрічі у Мюнстре наголосили, що країни G7 продовжать накладати економічні санкції на Росію та інші країни, фізичних чи юридичних осіб, які надають військову підтримку агресивній війні РФ.

"Ми засуджуємо нещодавню ескалацію Росії, включаючи її напади на цивільних осіб і цивільну інфраструктуру, зокрема енергетичні і водні об'єкти, по всій Україні з використанням ракет та іранських безпілотників та інструкторів. За допомогою цих атак Росія намагається тероризувати цивільне населення", – сказано у заяві.

На Волинському і Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. Зберігається загроза нових ударів, а також застосування ударних дронів з території Білорусі, повідомляв сьогодні Генштаб ЗСУ.

У Білорусі в Гомельській області військові комісаріати проводять приховану мобілізацію водіїв і механіків. Також у цій країні іранські інструктори навчають російських окупантів і координують запуски безпілотників.

З повідомлень ЗМІ, на військовому аеродромі "Зябрівка" в Білорусі біля кордону з Україною побільшало російської техніки й військ.

Зараз ви читаєте новину «"Велика сімка" попередила Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути