пʼятниця, 04 листопада 2022 07:14

Генштаб попередив українців про загрозу з боку Білорусі

Генштаб попередив українців про загрозу з боку Білорусі
Генштаб ЗСУ попередив, що зберігається загроза нових ударів по Україні з території Білорусі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін.

Зберігається загроза нових ударів, а також застосування ударних дронів з території Білорусі. Про це попередив Генштаб Збройних сил України вранці 4 листопада.

"Республіка Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію Російської Федерації проти України", – йдеться у зведенні.

Тим часом противник минулої доби, 3 листопада, продовжував обстрілювати позиції українських захисників та цивільну інфраструктуру. Завдав чотирьох ракетних та 28 авіаційних ударів, здійснив понад 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ворог не відмовляється від своїх планів" – у ЗСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Від цих злочинних дій постраждали майже 30 населених пунктів Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Херсонської та інших областей.

"Ворог обстрілює підрозділи Сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та веде повітряну розвідку. Продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни", – наголосили у зведенні.

20 жовтня Генштаб Збройних сил України заявив, що ймовірність спроби наступу з території Білорусі зростає, але його напрямок може бути змінений на захід білоруського кордону для "перерізання" логістики постачання зброї.

Того ж дня "Радіо Свобода" опублікувало супутникові знімки та свідчення очевидців, які говорять про те, що на військовий аеродром у Зябрівці під Гомелем прибувають російські війська та будуються піщані насипи.

Американський Інститут вивченні війни (ISW) переконаний, що ризик такої атаки противника на північ України залишається низьким, попри попередження українського командування.

Головний розвідник України Кирило Буданов зазначив, що загроза чергового наступу Росії на Київ з Білорусі найближчими місяцями зараз не спостерігається.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб попередив українців про загрозу з боку Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути