пʼятниця, 02 вересня 2022 16:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"Велика сімка" готує удар по Росії. Подробиці від The Wall Street Journal і Bloomberg

"Велика сімка" готує удар по Росії. Подробиці від The Wall Street Journal і Bloomberg
Мета обмеження цін – знизити доходи РФ. Фото: pixabay.com

Керівники фінансових відомств країн "Великої сімки" зберуться сьогодні, щоб схвалити план обмежень на ціну нафти, яку експортує Російська Федерація.

Схвалять план і визначаться із терміном його реалізації. Про це повідомило американське видання The Wall Street Journal.

Очікуваний захід може стати ефективним способом скорочення доходів Росії від продажу енергоносіїв.

Згідно з планом, країни G7 заборонять фінансування і страхування поставок російської нафти, за винятком випадків, коли вона купується за встановленою ціною.

Ці країни охоплюють трохи більше 30% світової фінансової системи і страхують понад 90% світових транспортних перевезень.

"Наша мета – створити таку дозвільну систему, яка дасть можливість російській нафті текти, але знизить доходи РФ", – сказав заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австрія закликала покінчити з "божевіллям" Путіна

Обговорюють ціну, на яку може бути встановлено ліміт.

Міжнародний клуб урядів семи високорозвинених країн світу – США, Японії, Німеччини, Британії, Франції, Італії і Канади.

Американське видання Bloomberg повідомило про заяву країн "Великої сімки".

Країни планують запровадити обмеження ціни на світові закупівлі російської нафти, що має послабити можливість РФ фінансувати війну проти України.

"Ми підтверджуємо наш спільний політичний намір завершити і запровадити комплексну заборону послуг, які дозволяють морське транспортування сирої нафти та нафтопродуктів російського походження в усьому світі", – заявили.

Надання таких послуг дозволять, лише якщо нафта і нафтопродукти закуповуватимуться за ціною або нижче ("цінова стеля"), визначеною широкою коаліцією країн.

США розробляють план щодо обмеження доходів РФ від експорту нафти. Встановлять граничні ціни на російські поставки за кордон, повідомляло Bloomberg.

Велика Британія вперше не завозила пальне з Росії. Імпорт російського пального у червні вперше скоротився до нуля на тлі санкцій проти РФ.

31 серпня ціни на нафту відновилися після падіння на 5% днем раніше. Нафта дорожчає, оскільки є стійкий попит на паливо в США.

Зараз ви читаєте новину «"Велика сімка" готує удар по Росії. Подробиці від The Wall Street Journal і Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути