субота, 11 червня 2022 14:18

Спецтема: Війна Росії проти України

"Велика" Росія краде тролейбуси в зруйнованому нею Маріуполі" - Зеленський

"Велика" Росія краде тролейбуси в зруйнованому нею Маріуполі" - Зеленський
Володимир Зеленський заявив, що РФ намагається знищити міжнародне право. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія хоче знищити міжнародне право, щоб грабувати тимчасово окуповані території.

Країна-агресорка намагається зробити неможливим вільне життя в Україні. Про це він заявив під час виступу на азійському безпековому форумі "Діалог Шангрі-Ла".

Він нагадав, що російські загарбники постійно грабують тимчасово захоплені й окуповані території України. Вивозять, зокрема, автівки, які лишилися у дворах, обладнання із заводів, металобрухт і зерно.

"Лише уявіть, до якої ницості дійшла Росія, якщо її представники вкрали із Маріуполя, повністю зруйнованого нею, навіть кілька вцілілих тролейбусів. Ось така вона, "велика" Росія - краде тролейбуси", - підкреслив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський виступив на азійському саміті з безпеки - про що говорив

За словами президента, в Москві хочуть позбавити людство базових цінностей, на яких впродовж останніх століть будувалася цивілізація.

"Російське керівництво хоче відкинути всі здобутки історичного розвитку людства, зокрема, систему міжнародного права, яка в нас є сьогодні, і повернутися до життя, як у XІX столітті чи навіть раніше. Коли було неможливим усе те, що дало мільярдам людей шанс на гармонійний розвиток і добробут", - підсумував глава держави.

Стало відомо, що під час виступу Зеленського на "Діалозі Шангрі-Ла" не всі погодилися слухати українського президента. З його появою у віртуальному форматі китайська делегація покинула зал.

Водночас у Центрі стратегічних комунікацій запевнили, що зал під час звернення українського лідера ніхто не залишав.

Зараз ви читаєте новину «"Велика" Росія краде тролейбуси в зруйнованому нею Маріуполі" - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути