субота, 11 червня 2022 13:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський виступив на азійському саміті з безпеки - про що говорив

Зеленський виступив на азійському саміті з безпеки - про що  говорив
Володимир Зеленський звернувся до учасників саміту з безпеки "Діалог Шангрі-Ла". Фото: East News

Президент України Володимир Зеленський виступив по відеозв'язку перед учасниками Азійського саміту з безпеки "Діалог Шангрі-Ла".

Він заявив, що саме зараз в Україні вирішується майбутнє всього світу. Запис виступу опублікував Офіс президента у Telegram.

Він подякував учасникам саміту за підтримку та увагу до України. Крім того, наголосив, що це важливо не тільки для самих українців, а й для присутніх на заході.

"Саме на полі бою в Україні вирішується, за якими правилами житиме світ і що все ж таки буде можливим, а що – неможливим. Давайте разом убережемо світ від повернення до часів, коли все вирішувалося на основі так званого права сили, а окремі люди і будь-які їхні ідеї, як і багато народів, просто не мали жодного значення", - наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боремося за цінності: Зеленський показав нові кадри воєнної України

Серед іншого, президент заявив, що Росія поширює фейки про те, що війна в Україні стосується НАТО. Однак, за його словами, йдеться про глобально важливі речі.

Глава держави розповів, що Україна разом із союзниками G7 готує спеціальний безпековий документ. У ньому визначать, які гарантії безпеки допоможуть українцям жити далі без страху.

Крім того, президент зазначив, що дії Росії, зокрема, блокування український портів, можуть спричинити голод в Африці та Азії.

Відомо, що на саміті з безпеки присутня українська делегація, російської немає. Він проходить 10-12 червня у Сінгапурі. Серед центральних тем заходу - повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Стало відомо, що під час виступу Зеленського на "Діалозі Шангрі-Ла" не всі погодилися слухати українського президента. З його появою у віртуальному форматі китайська делегація покинула зал.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський виступив на азійському саміті з безпеки - про що говорив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути