Ексклюзиви
середа, 29 червня 2022 14:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія вдарила санкціями по племінниці Путіна і його олігарху
3

Володимир Потанін і президент країни-агресорки РФ Володимир Путін
Фото: ТАСС
Потаніна називають прихильником режиму Путіна.
Анна Цивілєва – племінниця Путіна. Володіє однією з найбільших вугільних компаній в РФ "Колмар", з повідомлень російських ЗМІ.

Велика Британії запровадила нові санкції проти російських бізнесменів і чиновників.

Про це британський уряд повідомив у середу, 29 червня.

У санкційний перелік потрапила найбагатша людина Російської Федерації 2021 року – олігарх Володимир Потанін.

Потаніна називають прихильником режиму президента РФ Володимира Путіна.

За даними Forbes, зараз Потанін – другий серед найбагатших людей Росії. Його статки оцінюють в $1,7 млрд. Власник Норнікеля, що займає 10% світового виробництва очищеного нікелю і 40% виробництва паладію.

"Потанін продовжує накопичувати багатство, підтримуючи режим Путіна, купивши Росбанк і акції "Тинькофф Банку" після вторгнення Росії в Україну", – повідомили у британському уряді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери G7 висміяли Путіна та його "круті" фото з оголеним торсом

Крім олігарха під санкції потрапила двоюрідна племінниця Путіна – Анна Цивілєва та її чоловік – губернатор Кемеровської області Сергій Цивілєв.

Також у "чорному списку" – голова Home Credit Bank Іван Тиришкін і син олігарха Михайла ГуцерієваСаїт. Дядько Саїта – Саїт-Салам Гуцерієв, російські генерали Олександр Чайко, який командував наступом на Київ, і Сергій Рудськой, хорватський бізнесмен Михайло Перенчевич, власник російської трубної компанії "Велесстрой"

"Доки Путін продовжує свою огидну атаку на Україну, ми будемо використовувати санкції, щоб послабити російську військову машину. Сьогоднішні санкції показують, що ніхто і ніщо не можуть бути від них застраховані", – заявили в британському уряді.

Британський уряд виділив до £10 млн (понад $12 млн) на ремонт залізниці в Україні і допомогу у вивезенні зерна з країни. Також надав Україні $525 млн кредитних гарантій.

Прем'єр-міністри Великої Британії Борис Джонсон і Канади Джастін Трюдо записали звернення до президента України Володимира Зеленського, запевнили у більшій підтримці.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія вдарила санкціями по племінниці Путіна і його олігарху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути