понеділок, 27 червня 2022 11:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Саміт G7: Джонсон і Трюдо записали спільне відеозвернення до Зеленського

Саміт G7: Джонсон і Трюдо записали спільне відеозвернення до Зеленського
Прем'єр-міністри Канади та Британії Джастін Трюдо (ліворуч) і Борис Джонсон. Фото: скріншот з відео

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон і його канадський колега Джастін Трюдо записали звернення до президента Володимира Зеленського на саміті G7.

Відео опублікувала пресслужба Даунінг-стріт.

"Наше послання тобі, Володимире, і народу України – ми віддаємо честь вашій боротьбі. Ми віримо, що вона цілком законна і важлива для світу. Ми підтримуємо вас і стоятимемо з вами", – сказав Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери G7 висміяли Путіна та його "круті" фото з оголеним торсом

Додав, що його "друг і колега" Зеленський веде свій народ у героїчній боротьбі проти неспровокованої агресії російського диктатора Володимира Путіна.

Трюдо зазначив, що українці б'ються як герої не лише за свою землю, а й за принципи, які "об'єднують усіх нас разом" – демократію, верховенство права, суверенітет і територіальну цілісність.

За словами британського прем'єра, лідери G7 планують запевнити у більшій підтримці Україну, накладати санкції на пов'язаних із Путіним олігархів і посилювати тиск на РФ, зокрема обмеженнями на імпорт російського золота. Трюдо додав, що Велика сімка продовжить нарощувати економічну, фінансову та військову підтримки.

26 червня у німецькому замку Ельмау розпочався саміт країн G7, який триватиме впродовж трьох днів. Повномасштабний напад Росії на Україну став однією з основних тем переговорів. Про головні заяви світових лідерів, які зробили у перший день зустрічі.

Першими у межах саміту зустрілися президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц. Німецький політик під час переговорів заявив, що Захід має єдину позицію щодо російської агресії.

Зараз ви читаєте новину «Саміт G7: Джонсон і Трюдо записали спільне відеозвернення до Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути