понеділок, 27 червня 2022 11:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія виділить Україні понад $12 млн на ремонт залізниці

Велика Британія виділить Україні понад $12 млн на ремонт залізниці
Велика Британія виділить Україні до £10 млн на ремонт залізниці. Фото: pixabay.com

Британський уряд ухвалив рішення виділити до £10 млн (понад $12 млн) на ремонт української залізниці і допомоги у вивезенні зерна з країни.

Про йдеться в повідомленні уряду.

"Окрім блокування вивезення зерна з України через Чорне море – маршрут, яким історично експортувалося 96% українського зерна – російські атаки порушують його експорт залізницею. Щоб протидіяти цьому, Велика Британія виділить до 10 мільйонів фунтів стерлінгів на матеріали та обладнання для ремонту залізничної інфраструктури України та допомоги у вивезенні зерна з країни залізницею", - наголосили в пресрелізі.

Зазначили, що влада Великої Британії тісно обговорює з українським урядом питання, як максимально збільшити пропускну здатність залізниці та забезпечити перевезення зерна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро подорожчав після вихідних: курс валют на 27 червня

У уряді Великої Британії зауважили, що країна-агресорка Росія не лише перешкоджає Україні експортувати її зерно. Також з'являється все більше доказів того, що РФ краде українське зерно й переправляє його контрабандою через кордон, аби продати і збільшити військову казну російського президента Володимира Путіна.

"Велика Британія виділить 1,5 мільйона фунтів стерлінгів на розробку процесу тестування, щоб визначити, чи було зерно, яке продається Росією на світовому ринку, незаконно вивезено з України. Це допомогло б світовим урядам вирішити проблему вкраденого зерна, стримуючи російську активність на цьому напрямку і гарантуючи, що Україна отримує необхідний дохід від будь-якого вирощуваного зерна. Прем'єр-міністр (Борис Джонсон. – Gazeta.ua) попросить інші країни G7 приєднатися до цих зусиль", - додали в пресрелізі.

Уряд Великої Британії ухвалив надання $525 млн кредитних гарантій Україні. Вони призначені для підтримання макроекономічної стабільності в країні. Відповідне рішення дозволить збільшити суму кредитів від Світового банку, якщо в України буде дефіцит коштів для фінансування держвидатків. Гроші спрямують на зарплати службовцям держсектора. Також підуть на утримання шкіл і лікарень.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія виділить Україні понад $12 млн на ремонт залізниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути