середа, 18 травня 2022 11:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія може направити на відновлення України заморожені кошти РФ

Велика Британія може направити на відновлення України заморожені кошти РФ
Велика Британія розглядає можливість надання російських заморожених активів на "план Маршала" для України. Фото: Unsplash

Велика Британія разом з іншими країнами G7 розглядають можливість використання заморожених коштів Росії на "план Маршала" для України.

За словами міністерки закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, це питання на стадії обговорення. Про це повідомляє Reuters.

"Нам потрібен новий "план Маршалла" для відновлення України, і фактично ми тільки що обговорювали це на зустрічі G7, яку я провела з моїми колегами з усього світу", - розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів про своє бачення "плану Маршалла" для України

Трасс наголосила, що вже вивчаються варіанти щодо використання російських активів. Саме заморожені кошти країни-агресорки могли б допомогти заплатити за відбудову після її повномасштабного вторгнення.

Голова мінфіну Німеччини Крістіан Лінднер підтвердив можливість передавання Україні заморожених активів Росії для фінансування відновлення нашої країни. Лінднер відкритий для цієї ідеї.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія може направити на відновлення України заморожені кошти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути