Ексклюзиви
пʼятниця, 03 червня 2022 13:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вдячний змученим українцям" - Зеленський надав журналісту Невзорову громадянство

"Вдячний змученим українцям" - Зеленський надав журналісту Невзорову громадянство
Олександр Невзоров став громадянином України. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Президент України Володимир Зеленський надав українське громадянство російському журналісту Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій.

Глава держави підписав відповідний указ. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Telegram.

Він зазначив, що українські паспорти вони отримали за заслуги перед нашою країною. Також Геращенко нагадав, що 23 березня слідчий комітет РФ порушив справу проти Невзорова за те, що він розповів правду про бомбардування пологового будинку в Маріуполі.

Сам Невзоров теж підтвердив факт отримання громадянства України і прокоментував його у Telegram.

Він назвав війну Росію країною-злочинцем, а Україну - жертвою, яка потерпає від агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перемога за нами" - Зеленський на 100-й день війни звернувся до українців

"Якби кожен із 140 млн росіян затулив би собою поставлену до стінки Україну, то не було б ні Бучі, ні Маріуполя, не було б сотні тисяч трупів і тих мільйонів смертей, в які ще обійдеться витівка диктатора", - заявив журналіст.

За його словами, не завжди "комфортно" стати поряд із тими, кого розстрілюють, адже росіяни обирають бути тими, хто застосовує зброю для вбивств мирних людей. Він наголосив, що третього варіанту не існує.

"І я страшенно вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені зайняти серед них місце", - зазначив Невзоров.

Відомо, що 2012 року Невзоров став довіреною особою президента РФ Володимира Путіна. Його хотіли позбавити цього статусу, однак журналіст навіть агітував за російського лідера.

Зокрема, він назвав його "єдиним, хто зможе утримати від катастрофи імперію (російську. - Gazeta.ua), що щомиті розвалюється". Крім того, в одному з інтерв'ю заявляв, що поєднує критику Російської православної церкви та підтримку Путіна.

Крім того, він заявляв, що війна в Чечні була потрібна нібито для того, щоб "Чечня навчилася поважати Росію, а Росія - Чечню". Невзоров казав, що не може назвати дії РФ у Чечні жорстокістю, адже, на його думку, "це природні способи поведінки людини, бо з 24 млрд людей, які жили на нашій планеті, 14 були вбиті".

Також він створив партію "Наші", яка активно підтримувала Путіна та проявила себе в Естонії 2007 року під час заворушень так званої "Бронзової ночі".

У Литві ставлення до Невзорова теж негативне, адже саме йому належить фраза про те, що 1991 року біля телевежі у Вільнюсі "свої стріляли у своїх". Саме тоді він зняв фільм "Наші", де висвітлив події в країні з точки російських силовиків. Він заявив, що шкодує через те, що Литва записала його у список ворогів, але своїх вчинків не зрікається.

Крім того, журналіст заявляв, що в країнах Балтії нібито немає внутрішньої свободи, а також критикував протести та руйнацію радянських пам'ятників та "хамство у бік російськомовного населення".

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким і головою партії "Право і справедливість", віцепрем'єром, братом загиблого польського президента Ярославом Качинським. У середу, 1 червня, в Києві відбулися українсько-польські міжурядові консультації.

Зараз ви читаєте новину «"Вдячний змученим українцям" - Зеленський надав журналісту Невзорову громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути