середа, 01 червня 2022 17:13

Спецтема: Війна Росії проти України

"Історичний етап" - Зеленський зустрівся з прем'єром Польщі і Качинським
5

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким і головою партії "Право і справедливість", віце-прем'єром Ярославом Качинським.
Зеленський вручив полякам державні нагороди.
Відбулись українсько-польські міжурядові консультації.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким і головою партії "Право і справедливість", віцепрем'єром, братом загиблого польського президента Ярославом Качинським.

У середу, 1 червня, в Києві відбулися українсько-польські міжурядові консультації.

"У такому форматі наші уряди працюють уперше. Він є історичним і, впевнений, буде продуктивним. Цінуємо всю ту безпрецедентну підтримку з боку Польщі для України та українців", - заявив Зеленський.

Відносини між країнами з теплих і сусідських перейшли на новий етап - міцних та історичних, повідомив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обійми Зеленського з Дудою спричинили істерику в Кремлі

Зеленський відзначив підтримку з боку Польщі у багатьох напрямках. Зокрема - оборонну допомогу, підтримку українських громадян, які були вимушені виїхати до Польщі, рятуючись від агресії Росії.

На знак подяки від імені українського народу Зеленський вручив Моравецькому і Качинському державні нагороди за допомогу Україні в захисті незалежності й територіальної цілісності під час російського вторгнення.

За участю прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля і його польського колеги відбулося спільне засідання урядів двох держав.

На порядку денному були правові й соціальні гарантії для громадян Польщі на території України, розвиток західного українського державного кордону, співпраця в контролі під час перетину українсько-польського кордону.

Польща підтвердила, що підтримує вступ України до ЄС і НАТО. А також докладатиме зусиль, аби Україна отримала статус кандидата на членство в ЄС у червні, повідомив Шмигаль.

Президент Польщі Анджей Дуда приїжджав в Україну 22 травня. Став першим із світових лідерів, хто виступив у Верховній Раді з початку повномасштабної російської агресії проти України.

Зеленський сказав, що з польським колегою вони розуміють один одного "з півслова". Польща - стратегічний партнер України.

Зараз ви читаєте новину «"Історичний етап" - Зеленський зустрівся з прем'єром Польщі і Качинським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути