неділя, 26 березня 2017 18:40

Вбивство в центрі Києва, вибухи на Харківщині та заборона в'їзду Самойлової - головні події тижня
6

Автор: ukrinform.ua
  Росія розгорнула масштабні незаконні військові навчання в Криму
Росія розгорнула масштабні незаконні військові навчання в Криму

Пропонуємо ознайомитися з головними подіями тижня 20-26 березня.

Масштабні незаконні навчання окупаційної армії в Криму

20 березня на полігоні Опук розпочалися масштабні незаконні навчання окупаційної армії Росії в Криму. У них беруть участь понад 2,5 тис. російських десантників, задіяно 600 одиниць бойової техніки. Також відпрацюють висадку з кораблів на необладнане узбережжя. Одразу після цього, за планом навчань, висадяться з вертольотів углиб півострова.
"Масштабні навчання десантники можуть використати для початку "відкритої війни" Росії проти України. Подібний сценарій був під час загарбання Кримського півострову", - сказав перший заступник голови Спілки офіцерів України Євген Лупаков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі прокоментували навчання в окупованому Криму

"В Генштабі маємо перелік планів оперативного реагування на будь-які виклики, які можуть статися з боку Росії, незалежно від місця їх виникнення", - зазначив офіцер управління зі зв'язків із громадськістю Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

МВФ не видав транш

Автор: korrespondent.net
  Україна очікує на новий транш від МВФ
Україна очікує на новий транш від МВФ

20 березня Міжнародний валютний фонд переніс розгляд питання про виділення Україні траншу, щоб уточнити макроекономічні показники. Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман. За словами Гройсмана, уточнення потрібно через негативні наслідки енергетичної та економічної блокади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіст розповів, чи виживе українська економіка без траншу МВФ

"Міністерству фінансів потрібно близько трьох тижнів, щоб роз'яснити фінансову та економічну ситуації в Україні МВФ. Якщо фонд задовольнять відповіді — гроші виділять. МВФ попросив прорахувати економічні наслідки для країни, щоб знати, чи впорається вона із зобов'язаннями та вимогами, які він ставить перед нею", - сказав економіст Борис Кушнірук.

Російські банки виводять з України

Автор: ua.112.ua
  Російські банки виводять з України
Російські банки виводять з України

20 березня заступник глави НБУ Катерина Рожкова заявила, що українські банки з російським державним капіталом в Україні ведуть переговори про продаж.

"Усі банки з державним російським капіталом, які працюють сьогодні в Україні, ведуть переговори про потенційно можливий продаж", - сказала Рожкова.

16 березня президент Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування санкцій терміном на один рік до п'яти банків з російським капіталом. Це стосуватиметься заборони виводити капітал за межі України на користь пов'язаних з банками осіб. Санкції застосують до ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк" .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ просить не блокувати російські банки

"Це потрібно, щоб зберегти фінансову стабільність держави", - сказав перший заступник глави НБУ Яків Смолій.

Російській конкурсантці на Євробаченні-2017 заборонили в'їзд в Україну

22 березня Служба безпеки заборонила представниці від Росії на пісенному конкурсі Євробачення-2017 Юлії Самойловій в'їзд на територію України терміном на три роки. Незаконно перетнула державний кордон у 2015 році. Виступила у Керчі. Потрапила до анексованого Криму не через офіційний український пропускний пункт. Співачка з дитинства має першу групу інвалідності. Пересувається на візку.

23 березня Європейська мовна спілка, як організатор конкурсу, запропонувала Самойлової забезпечити пряму трансляцію виступу. Подібну пропозицію мовна спілка зробила вперше за 60 років проведення Євробачення. Російський "Первый канал", який цього року відправляв представника на конкурс, відмовився від дистанційного виступу. У Держдумі назвали рішення СБУ "свинством". Юлія Самойлова мала виконати пісню Flame Is Burning.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба було дозволити Самойловій взяти участь у Євробаченні", - політолог

23 березня нардеп від "Опозиційного блоку" Нестор Шуфрич зареєстрував у парламенті проект постанови "Про Звернення до Служби безпеки України щодо скасування рішення про заборону в'їзду на територію України громадянці Російської Федерації Юлії Самойловій терміном на три роки". Верховна Рада поки проект не розглядала.

На Харківщині загорівся найбільший в країні арсенал зброї

Автор: Styler
  Вибухи у Балаклії
Вибухи у Балаклії

У ніч на 23 березня у місті Балаклія Харківської області на військовій базі вибухнув найбільший в Україні арсенал зброї. У військовій прокуратурі основною версією події назвали диверсію. Із міста та прилеглих територій евакуювали близько 20 тис. громадян.Оголосили евакуацію. Кілька днів місто перебувало у транспортному колапсі. Прикордонники на східно-південній межі області посилили режим контролю.

Автор: gazeta.ua
  Мешканці Балаклії ремонтують домівки
Мешканці Балаклії ремонтують домівки


Даних про жертви немає. Вибухи знищили 10 квартир, 10 приватних будинків, спалили 23 авто. Ще близько 150 осель залишилися без вікон і дахів. Розмінування міста Балаклія тривало до неділі, 26 березня. Залучили допомогу НАТО.

У центрі Києва застрелили колишнього депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова

Автор: gazeta.ua
  Дениса Вороненкова застрелили в центрі Києва
Дениса Вороненкова застрелили в центрі Києва

23 березня біля столичного готелю "Прем'єр Палац" убили колишнього депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова. Був депутатом від Комуністичної партії. Входив до комітету з питань безпеки і протидії корупції. У жовтні торік заявив про переслідування з боку Федеральної служби безпеки. Емігрував в Україну разом із дружиною 39-річною Марією Максаковою — оперною співачкою, депутатом Держдуми від "Єдиної Росії". Прийняв українське громадянство. Погодився дати свідчення у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На похорон Вороненкова прийшов один український політик

Убивця екс-депутата держдуми 45-річного Дениса Вороненкова був агентом російських спецслужб, впроваджений в українські силові органи. Про заявив нардеп і радник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Росіяни завербували його 2014 року. Насправді кілер не служив в АТО, хоча й мав посвідчення. Це була лише легенда. Російського агента відправили в Україну, де він 13 місяців служив у Національній гвардії, чекаючи наказів від російських кураторів. Правоохоронці розшукують іншого учасника вбивства. Він допомагав кілерові та втік на автомобілі Daewoo. Дениса Вороненкова поховали на Звіринецькому кладовищі в Києві. Прощання проходило у Володимирському соборі.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство в центрі Києва, вибухи на Харківщині та заборона в'їзду Самойлової - головні події тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути