пʼятниця, 18 червня 2021 17:14

Вашингтонський адвокат подав скаргу проти олігарха Фукса - блогер

Вашингтонський адвокат подав скаргу проти олігарха Фукса - блогер
Правоохоронці США розслідують справи по відмиванню коштів та незаконного лобіювання інтересів, в яких фігурує Павло Фукс. Фото: Pixabay

Американський адвокат Юрій Ванетик подав скаргу проти українського бізнесмена Павла Фукса до верховного суду штату Каліфорнія з метою захисту своєї ділової репутації від нападів Павла Фукса.

Про це повідомляє аналітик Валерій Щербина із посиланням на матеріали позовної заяви.

За словами експерта, звинувачення, висунуті в скарзі, можуть спричинити серйозні наслідки, адже стосуються не тільки Павла Фукса, а і його бізнесу й оточення. Також сформовані так, що Фукс у випадку задоволення скарги може потрапити під дію американського федерального закону RICO, спрямованого на боротьбу з організованою злочинністю.

2019 року Фукс і Ванетик уже мали судові суперечки між собою. Фукс подавав позов проти Ванетика у звинуваченні в тому, що йому не забезпечили місце на інавгурації Дональда Трампа. Проте, за повідомленнями ЗМІ, залучені Фуксом поважні й відомі свідки (Віталій Хомутинник із дружиною) відмовилися свідчити й не мали претензій до Ванетика. Тепер Ванетик подав зустрічну скаргу про захист своєї ділової репутації.

Експерт вважає, що визнання Каліфорнійським судом можливості імплементації федерального закону США в боротьбі з організованою злочинністю (RICO) щодо Фукса загрожує йому санкціями з боку управління контролю за іноземними активами при міністерстві фінансів США (OFAC).

Раніше американські ЗМІ повідомляли, що правоохоронці США розслідують справи з відмивання коштів і незаконного лобіювання інтересів, у яких фігурує Павло Фукс.

2018 року "Радіо свобода" публікувала журналістське розслідування про те, що Павло Фукс активно скуповував активи, пов'язані з оточенням Януковича в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Вашингтонський адвокат подав скаргу проти олігарха Фукса - блогер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути