четвер, 03 вересня 2009 11:28

Вартість транзиту російського газу через Україну підвищиться на 65%

Вартість транзиту російського газу через Україну підвищиться на 65%

Вартість транзиту російського газу через територію України з 1 січня 2010 р. підвищиться на 65-70% залежно від вартості нафти. Про це повідомила сьогодні прем"єр-міністр Юлія Тимошенко на початку засідання уряду. За її словами, про це йшлося під час її зустрічі з прем"єром Російської Федерації Володимиром Путіним у Польщі.

Тимошенко повідомила, що голови урядів обох країн відзначили, що за 8 місяців 2009 р. "не було жодного збою" в питанні постачань і транзиту російського газу.

Голова уряду відзначила, що Україна не відчула щоквартальної зміни ціни на газ. "Саме так вона (ціна на газ) і буде змінюватися надалі. І споживачі кожного разу це сприйматимуть без якого-небудь стресу", - сказала вона.

Вона звернула увагу, що ніяких штрафних санкцій для України за недобір російського газу не буде. "Не відповідають дійсності ті повідомлення, що пеню буде сплачено за рахунок зменшення ціни на транзит", - заявила Тимошенко.

Вона також підкреслила, що не буде повернення до старих моделей постачань і транзиту газу через посередника. За її словами, НАК "Нафтогаз України" і "Газпром" працюватимуть безпосередньо.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Вартість транзиту російського газу через Україну підвищиться на 65%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути