четвер, 03 вересня 2009 08:51

Тимошенко просувала в Лівії українські літаки та військову техніку

Тимошенко просувала в Лівії українські літаки та військову техніку

Україна та Лівія обговорюють можливість створення центру з реалізації українських літаків у країнах Африки.

Про це Юлія Тимошенко заявила на брифінгу журналістам в аеропорту Тріполі (Лівія) після зустрічі з лідером Лівійської Джамахірії Муаммаром Каддафі в середу пізно ввечері.

"Ми обговорили можливі напрямки роботи у сфері спільного сервісу наших літаків (у Лівії. – ред.), а також організацію спільного центру з реалізації цих літаків не тільки на території Лівії, а й на території Африки", - заявила Тимошенко.

На сьогодні в Лівії працюють більше 30 літаків виробництва АНТК ім. Антонова. За словами голови правління Державного авіабудівного концерну "Антонов" Дмитра Ківи, експерти аналізують питання, пов`язані з будівництвом спеціального центру технічного обслуговування та ремонту літаків у Лівії.

Прем`єр-міністр України також сподівається, що найближчим часом буде підписано ряд українсько-лівійських контрактів щодо співпраці у військово-технічній сфері.

"Я думаю, що сьогодні ввечері наша співпраця між Україною і Лівією здобула вищу політичну підтримку. Ми підтвердили, що всі політичні узгодження на таку співпрацю між Україною та Лівією є", - сказала Тимошенко.

Вона наголосила, що на сьогодні ці контракти фактично відпрацьовані, і повідомила, що спеціальна робоча група від України в найближчі дні спільно з лівійськими фахівцями допрацює документи.

"Я впевнена, що найближчим часом вони будуть підписані", - наголосила прем"єр-міністр України.

За словами Тимошенко, передбачається, що контракти будуть підписані з українського боку директорами заводів, а також підприємств-експортерів, які працюють з продукцією військово-технічного напрямку.

Один з представників української делегації на переговорах у Лівії повідомив, йдеться про чотири контракти на суму близько півмільярда доларів.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко просувала в Лівії українські літаки та військову техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути