Ексклюзиви
середа, 16 червня 2021 13:47

Вакцинація від Covid-19: сімейні лікарі зможуть видавати довідки про повний курс щеплень

Вакцинація від Covid-19: сімейні лікарі зможуть видавати довідки про повний курс щеплень
Система із залученням сімейних лікарів має спростити отримання свідоцтв, говорить Денис Шмигаль. Фото: "Укрінформ"

Уряд дозволить сімейним лікарям видавати довідки, які засвідчують проходження повного курсу вакцинації проти Covid-19. Таку заяву зробив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засідання уряду.

"Це має спростити отримання таких свідоцтв. Вакцинація набирає обертів. Працює понад 50 центрів у всій країни. Зараз вийшли майже на 50 тисяч щеплень щодня", - заявив Шмигаль.

Також закликав місцеву владу нарощувати оберти вакцинації. Зокрема, у вихідні та святкові дні, зокрема в Києві, де скасували вакцинацію 19-20 червня та 26-27 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали країни Європи, які вже запровадили Covid-сертифікати

"Зараз будуть два вихідні дні. І обидва є святковими днями. Але потрібно вакцинувати багато людей. Тому вихідні або святкові дні не мають стати на заваді. Кількість центрів вакцинації має збільшуватися", - уточнив Шмигаль.

Також прем'єр наголосив, що в Україні є домовленості на постачання понад 40 млн доз вакцин цього року. Частину з них уже сплатили, а щодо іншої частини - уряд вносить авансові платежі. Кабмін пропонує виділити додаткові 1,4 млрд грн на програму боротьби з коронавірусом для того, щоб не виникало проблем із фінансуванням. Зокрема, ці гроші хочуть виділити на закупівлі.

Україна й Угорщина взаємно визнали свідоцтва про щеплення від Covid-19. З 11 червня можна подорожувати з вітчизняними свідоцтвами про повну вакцинацію, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Вакцинація від Covid-19: сімейні лікарі зможуть видавати довідки про повний курс щеплень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути