Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2017 16:49

Вакарчук зробив тактичний крок

Вакарчук зробив тактичний крок
Будь-яка заява на президентство за рік-півтора до виборів стане для Вакарчука фальстартом і програшем, вважає політолог Володимир Фесенко. Фото: facebook.com/okeanelzyofficial

Співак Святослав Вакарчук зробив правильний тактичний крок, яким заперечив президентські амбіції. Про це Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Це правильний тактичний крок. Вакарчук ніби-то сказав, що не йтиме у президенти, але його десять пунктів виглядають як програма.

Абсолютною помилкою було би підтвердження походу у президенти. Якщо і йтиме, це треба буде зробити в останню мить. Будь-яка заява на президентство за рік-півтора стане фальстартом і програшем. Якщо і заявить, то не сам. Його будуть висувати. Наприклад, громадські активісти або політичні сили, які не захочуть підтримувати Порошенка, Тимошенко, Рабіновича, Бойка чи Ляшка.

Почули заявку не на роль керівника держави, головного начальника країни. Це заявка на роль хранителя цінностей і арбітра. Позиція українського Гавела (дисидент та драматург Вацлав Гавел був першим президентом Чехії, пропрацював на цій посаді з 1993 по 2003 роки. - Gazeta.ua). Інша справа, чи готовий сам Вакарчук до такої ролі? Більшість українців все ж таки хочуть президента-керівника, начальника. Який би за все відповідав.

Частина бізнесу, громадськості і політичного класу хочуть арбітра. Який, як свого часу Кучма, стояв над політичним процесом і розрулював конфліктні ситуації. Дві третини українців дуже критично ставлять до всіх без виключення політиків — від Порошенка до Саакашвілі. Не довіряють жодному. І на цьому фоні роль не політика може видаватися достатньо оптимальною і привабливою", - розповів політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президентська кампанія вже йде - соціолог розповів про стратегію Порошенка

Вокаліст "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук у відеозверненні на каналі YouTube 10 грудня заперечив, що йде у президенти. Натомість він озвучив 10 кроків для політиків з реформування країни.

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук зробив тактичний крок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути