субота, 15 вересня 2018 11:15

Вакарчук готовий йти у політику

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук вважає, що національний лідер має об'єднати українців і готовий йти у політику. Про це він заявив на зустрічі Ялтинської європейської стратегії у суботу.

  "Основне, щоб людям хотілося тут жити", - каже Святослав Вакарчук
"Основне, щоб людям хотілося тут жити", - каже Святослав Вакарчук

На запитання ведучого, чи той може бути серйозним представником національних інтересів України у протистоянні агресії Росії і її президенту Володимиру Путіну Вакарчук відповів:

"Для будь-якого лідера найважливіше, який прийде очолити Україну, не переконати Путіна чи когось іншого, а переконати своїх людей. Коли ви переконаєте своїх людей, коли народ буде об'єднаним, не думаю, що будуть ще якісь загрози, які ми не зможемо подолати.

Автор: facebook.com/E.Sarakhman
  Вакарчук прийшов на форум у світло-блакитній сорочці
Вакарчук прийшов на форум у світло-блакитній сорочці

Ми не повинні недооцінювати загрози, але при цьому повинні розуміти: ключ до розв'язання проблеми знаходиться в Україні.

Звичайно, з повагою до всіх наших міжнародних партнерів я ціную те, що вони роблять. Вони продовжують нам допомагати. Але основне у наших реформах, зробити так, щоб людям хотілося тут жити.

Я за освітою фізик і мені спало на думку, що вуглеводень може бути і грифелем олівця, а може - алмазом. Можете бути олівцем, який швидко стирається, а можете - алмазом. І це не зовнішні чинники чи обставини. Це залежить тільки від твоєї структури. Треба дати надію людям.

Якщо вас надихає ваша країна, то готові будете зробити все для неї

У світі багато прикладів, де країни, які оточені ворогами-сусідами і у них все виходить. Зважаючи на всі складні обставини.

Важливо, чи готові нові люди мобілізувати народ. Я впевнений, що ми готові. Після цього нам не треба буде переконувати інших. Вони зрозуміють, що ми сильні", - заявив він.

Автор: facebook.com/E.Sarakhman
  Виступ слухала колишня прем'єрка Юлія Тимошенко, яка збирається йти у президенти
Виступ слухала колишня прем'єрка Юлія Тимошенко, яка збирається йти у президенти

На запитання, чи готовий Вакарчук до брудних кампаній проти себе і власної публічності у разі походу в політику, лідер ОЕ відповів:

"Це найлегший виклик, якщо йти у цю політичну гру, коли починаєш брати участь у державотворенні. Якщо ви на це не готові, тоді не треба взагалі навіть сидіти в цьому кріслі. А я готовий".

"Я пишаюся всім, що зробив. Помилки, які я зробив, це мої особисті помилки. Я готовий відкрито про це говорити. Більш небезпечно, що будуть фабрикувати, бо це суспільство постправди. І треба мати сильний характер, щоб проти цього боротися", - продовжив він.

Те, що мені дійсно подобається у рок-н-ролі, це можливість тримати у напрузі

Вакарчук назвав "набагато важливіші речі".

"Якщо на кону стоять майбутнє твоєї країни і ти хочеш його змінити, а потім кажеш: "Я не готовий, щоб відкрилося моє приватне життя", - тоді не треба про це говорити взагалі", - сказав лідер ОЕ.

Автор: facebook.com/E.Sarakhman
  Присутні чекають відповіді на головне питання
Присутні чекають відповіді на головне питання

"Коли ви нам скажете, коли ви готові прийняти це рішення. Будете ви йти у президенти?", - продовжив наполягати ведучий. Оплески в залі.

"Те, що мені дійсно подобається у рок-н-ролі, це можливість тримати у напрузі. Це не обов'язково має бути конференція YES. Ти можеш зустріти людину на вулиці і прийняти рішення, коли з нею говориш. Важливо почути свій внутрішній голос, ніж відповідати на це питання, коли на тебе тисне поважний інтерв'юер", - відповів Вакарчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коаліція Медведчука і Льовочкіна провалиться

Наступні вибори президента мають відбутися у березні 2019‑го, парламенту - у жовтні того ж року.

За Святослава Вакарчука, як кандидата у президенти, готові проголосувати майже 7% виборців, про це свідчать результати опитування, проведеного спільно Київським міжнародним інститутом соціології, Центром Разумкова і центром "Социс" із 30 серпня по 9 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук готовий йти у політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути