Ексклюзиви
четвер, 13 вересня 2018 12:46

Коаліція Медведчука і Льовочкіна провалиться

Коаліція Медведчука і Льовочкіна провалиться
Віктор Медведчук і Сергій Льовочкін не самостійні фігури, стратегічні рішення за них приймає Москва, каже політолог Михайло Басараб.

Історія з "об'єднаною опозицією" може бути черговим планом Кремля. Таким чином Москва хоче сформувати єдиний антизахідний фронт в Україні. Про це Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб.

"Опозиційний блок" і Рабінович із Медведчуком - не самостійні фігури. Вони фінансуються з Росії та отримують звідти завдання. Можливо, і мають свободу у незначних тактичних питаннях. Але стратегічні рішення надходять із Москви.

Пособники Януковича, які залишилися у нових політичних реаліях, намагаються зібрати всі залишки проросійського електорату, а це максимум до 20% виборців. Об'єднання колишніх "регіоналів" в одну партію завершиться провалом. Порізно антиукраїнські "Опоблок" і "За життя" можуть набрати більше, ніж якщо підуть однією колоною.

Проросійський кандидат в Україні не виграє ніколи

Рабінович - політичний паяц, який зґуртував навколо себе не тільки промосковського виборця та тих, хто ностальгує за Радянським Союзом, але і аполітичний електорат. Тих, хто не ставиться до політики серйозно. Він маскується і відкрито не закликає до "капітуляції перед Росією". Не всі 7-8% його прихильників розуміють, що він маріонетка Медведчука і фактично агент Росії. Як тільки відкрито стане під російським триколором із "Опоблоком", - втратить частину свого рейтингу. Можливо, значну. Ці виборці можуть перекинуться до Зеленського.

Льовочкін і компанія можуть провести "об'єднаного" представника у другий тур виборів президента. Бо сьогодні у всіх фаворитів кампанії невисокі рейтинги. Над цим добре попрацювала пропаганда Кремля, щоб люди не вірили ні політикам, ні державі.

Але відверто проросійський кандидат у теперішній Україні не виграє ніколи. І раніше ці плани не вдавалося реалізувати до кінця. Навіть якщо Москві вдалося привести до влади Януковича, він не пробув до кінця своєї каденції. Кремль переоцінює свої можливості, стереотипно думаючи, що ми єдиний народ із однаковою ментальністю", - говорить Михайло Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проросійські сили почали конкурувати за розвал України

Один із керівників "Опоблоку", колишній голова Адміністрації Януковича Сергій Льовочкін заявив, що підтримує об'єднання з партією "За життя" Вадима Рабіновича.

"За життя" пов'язують із кумом президента Росії Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Зараз ви читаєте новину «Коаліція Медведчука і Льовочкіна провалиться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути