середа, 17 березня 2021 11:14

"Вагнергейт": Арестович назвав обговорення спецоперації держзлочином

"Вагнергейт": Арестович назвав обговорення спецоперації держзлочином
Арестович особисто не коментує це питання. Фото: Facebook/Олексій Арестович

Будь-які обговорення в Україні провалу спецоперації із затримання бойовиків ПВК "Вагнера" є порушенням закону про держтаємницю і може мати наслідки у вигляді кримінального покарання.

Про це заявив спікер делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в ефірі телеканалу "Україна 24". Він додав, що особисто не коментує це питання.

"Згідно з законом сам факт проведення або непроведення операцій такого роду є державною таємницею. Будь-яка особа, яка говорить, що операція була, або яка говорить, що операції не було, здійснює діяння, яке за своїми ознаками порушує Закон "Про захист державної таємниці". Це злочин. Тому кількість людей, які бігають просторами нашої неосяжної батьківщини й розповідають, чи була ця операція чи ні, у мене викликає острах. Я досі не знаю, була ця операція чи ні. Усе, що я можу сказати - інформаційна версія, яку нам вкинули, не витримує ні жодної критики, ні елементарної логічної перевірки", - сказав Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський вирішив відкласти операцію, а злив інформації Лукашенку забезпечив Єрмак - Безсмертний про "вагнергейт"

Торік у серпні стало відомо, що Білорусь передала РФ 32 бойовиків групи "вагнерівців", яких затримали 29 липня.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що ГУР Міноборони, СБУ та департамент із військових злочинів Офіса генпрокурора проводили спецоперацію з розшуку та затримання бойовиків. За версією журналіста, зрив спецоперації міг статися через витік інформації з Офіса президента.

Керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що інформація про зрив операції через зрадника в ОП - "дезінформаційна атака".

Зараз ви читаєте новину «"Вагнергейт": Арестович назвав обговорення спецоперації держзлочином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути