понеділок, 20 травня 2013 23:09

У ВР обіцяють розслідувати причетність міліції до побоїща у Києві 18 травня

У ВР обіцяють розслідувати причетність міліції до побоїща у Києві 18 травня
Віталій Ярема. Фото: lenta-ua.net

Сутички та бійки під час фінальної акції "Вставай, Україно!", яка відбулась 18 травня у Києві, були організовані правоохоронними органами. У ВО "Батьківщина" обіцяють з цього приводу створити парламентську комісію й провести розслідування.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив заступник голови Комітету ВР з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією, генерал міліції та колишній начальник МВС Києва Віталій Ярема.

Народний депутат, зокрема, вважає, що з приводу масової бійки у Києві та побиття журналістів Ольги Сніцарчук і Влада Соделя міліція не хоче відкривати провадження за статтею 296 ККУ – "Групове порушення громадського порядку", бо правоохоронці самі причетні до організації вуличних заворушень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністерство почало розслідувати бездіяльність міліції під час побиття журналістів

"Перешкоджання журналістській діяльності не передбачає такої відповідальності, як, наприклад, за злісне хуліганство – стаття 296, частина 2. Це групове порушення громадського порядку, яке карається до 5 років позбавлення волі. По цій статті можна затримувати, заарештовувати цих негідників, які поводилися зухвало, кидалися на людей, журналістів", - зазначив Ярема.

"Але міліція цього не робить, тому що вони організовували це побоїще. Це жахливе явище. І про те, що сьогодні відбувається в країні, ми будемо говорити у парламенті, будемо створювати парламентську комісію й проводити розслідування", - наголосив опозиціонер.

Зараз ви читаєте новину «У ВР обіцяють розслідувати причетність міліції до побоїща у Києві 18 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути