Ексклюзиви
четвер, 30 травня 2013 11:34

У Верховній Раді офіційно щонайменше 44 мільйонери

Серед 183 депутатів Верховної Ради, які відкрили декларації, 44 - заробили понад мільйон гривень.

Про це повідомляє громадський рух "Чесно", із посиланням на декларації отримані із відкритих джерел та у відповідь на звернення.

Протягом 2012 року щонайменше 44 парламентаря отримали дохід більше 1 мільйона гривень, а ще у 15 депутатів сукупний річний дохід сім'ї перевищує мільйон гривень.

Рух нагадує, що станом на 17 травня, всупереч вимогам  законодавства, майнові декларації решти 261 депутатів (переважно – представників фракцій Партії регіонів та КПУ) залишалися недоступними для громадськості.

Автор: Фото: chesno.org
 

Найбільший дохід у 2012 році отримав "регіонал" Сергій Тігіпко - 40,63 мільйонів гривень.

На другому місці - лідер партії УДАР Віталій Кличко (40,01 мільйонів гривень), на третьому – представник фракції Партії Регіонів (ОВО №196, Черкаська обл.) Геннадій Бобов (39,6 мільйонів гривень).

Рейтинг найуспішніших жінок очолює представниця "Батьківщини" - Ірина Луценко (річний дохід - 22,4 мільйонів гривень), за нею слідує колега по фракції Леся Оробець (8,44 мільйонів гривень), на третій позиції  - комуністка Оксана Калетник (6,95 мільйонів гривень).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чесно" просить Януковича унеможливити "кнопкодавство" у Раді

Найбільший сукупний дохід сім'ї задекларував "регіонал" Геннадій Бобов (61,8 мільйонів гривень). Він же очолює і рейтинг найуспішніших мажоритарників (проаналізовано декларації 77 мажоритарників, що є у відкритому доступі).

Активісти руху неодноразово закликали та письмово зверталися до депутатів та Апарату Верховної Ради з проханням оприлюднити декларації, аби засвідчити прозорість статків парламентарів.

Як відомо, згідно вимог законодавства депутати мали подати декларації до Апарату Верховної Ради до 1 квітня.

Зараз ви читаєте новину «У Верховній Раді офіційно щонайменше 44 мільйонери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути