пʼятниця, 16 листопада 2012 12:58

В Україні вийшла книга німецького журналіста "Аферистка. Справа Тимошенко"

В Україні вийшла книга німецького журналіста "Аферистка. Справа Тимошенко"
Фото: ukrinform.ua

У Києві представили російськомовний переклад книги німецького журналіста Франка Шумана "Аферистка. Справа Тимошенко". Видання, що вийшло у харківському видавництві "Фоліо", під критичним кутом розглядає справу Тимошенко й розвінчує її як політика.

Так охарактеризував свою книгу на презентації її автор Шуман.

"Спочатку переслідувалася мета дати об'єктивну картину у справі Тимошенко й про саму Тимошенко. У нас у ЗМІ вона підноситься як носій демократичних цінностей, а на мою думку, вона такою не є. Вона є злочинницею", - сказав Шуман.

Він додав, що вважає справедливим покарання для екс-прем'єр-міністра. "Український суд ухвалив їй вирок у вигляді семи років позбавлення волі за злочини, за які її партнер Лазаренко отримав 9 років в Америці", - відзначив журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над активістами Податкового майдану перенесли на 30 листопада

Шуман висловив думку, що Тимошенко використовують "як фігуру у грі між Східною Європою й Україною". "На Заході шукають обгрунтування своєї позиції дистанцювання від України. І цією основою є Тимошенко та її справа... Тимошенко намагається використати свої особисті інтереси у конфлікті між Україною та Європейським Союзом", - сказав він.

Автор спростовує чутки про те, що книга написана на замовлення. "Так, я писав її на замовлення. Але замовлення я видав сам собі. Я колишній громадянин НДР, де росли на уявленні, що є тільки одна думка. І коли я у випадку з Тимошенко стикаюся з тією ж ситуацією, коли є тільки одна думка, у мене виникає певний скепсис. Я вважаю, що природно для журналіста бути скептиком і сумніватися", - відповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко просить не починати з її звільнення в новому парламенті - Турчинов

Він розповів, що, збираючи матеріал, зустрічався, зокрема, з першим заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним, з першим заступником голови пенітенціарної служби Сергієм Сидоренком, був у Качанівській колонії.

За його словами, книга вийшла у ФРН у вересні накладом 5 тисяч примірників. Як розповів генеральний директор видавництва "Фоліо" Олександр Красовицький, книга у перекладі російською вийшла накладом 3 тисячі примірників, надійшла у продаж минулої п'ятниці. Видання українською мовою вийде таким же накладом і надійде у продаж в останні дні листопада - перші дні грудня цього року.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вийшла книга німецького журналіста "Аферистка. Справа Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути