четвер, 05 листопада 2009 17:47

В Україні расистів відтепер саджатимуть на 15 років

В Україні расистів відтепер саджатимуть на 15 років

Сьогодні, 5 листопада, Верховна Рада посилила відповідальність за злочини, скоєні на ґрунті расової, національної чи релігійної нетерпимості.

За прийняття в цілому законопроекту "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо відповідальності за злочини з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості)" проголосували 312 депутатів при 226 необхідних.

Прийнятий законопроект передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років за умисне вбивство з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості.

Крім цього, парламент встановив покарання у вигляді штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п"яти років (з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без цього) за умисні дії, скеровані на розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності людей у зв"язку з їхніми релігійними переконаннями, расовою, етнічною приналежністю, кольором шкіри, мовою.

Попередня редакція Кримінального кодексу передбачала за такі дії покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до 5 років (з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без цього).

За матеріалом Корреспондент.net
Зараз ви читаєте новину «В Україні расистів відтепер саджатимуть на 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути