вівторок, 14 липня 2009 08:25

У Києві пройшов марш проти расизму (ФОТО)

 

Першу масову акцію протесту в Україні проти поширення расизму провели в понеділок, 13 липня, представники київської африканської діаспори.

Марш пройшов одночасно з похоронами громадянина Нігерії Джуліуса Езіке, якого застрелили наприкінці червня.

Іноземці пройшли ходою від Шулявського моста до лікарні N9 на вулиці Ризькій. Перш ніж відправитися до клініки, африканці зібралися біля своїх робочих місць на ринку секонд-хенду.

Частина з них, близько десятка людей, почали танцювати ритуальний танець під звуки тамтама. Продовжуючи кружляти і ляскати в долоні, танцюристи і близько 300 африканців у супроводі сріблястого "Мерседеса" відправилася до моргу забирати тіло Джуліуса.

Декілька його друзів, щоб привернути до акції увагу, вирішили лягти на проїжджу частину поблизу станції метро "Дорогожичі" і встали лише після того, як застряглі в заторі водії почали злитися і викрикувати расистські репліки. Перехожі або посміхалися, вирішивши, що це "якесь їхнє свято", або здивовано запитували: "Що це тут відбувається?".

"В Україні ми, як у справжніх джунглях, зараз не ходимо поодинці, тому що можуть убити. Я особисто знав Джуліуса - він торгував поряд зі мною, був доброю людиною", - розповів товариш убитого Мартін.

Африканці не вірять, що міліція коли-небудь знайде расистів, які убили їх друга. Наразі в МВС розглядають декілька версії трагедії, причому основна – це вбивство через комерційну діяльність Джуліуса. Також не виключають, що його вбили через жінку, і лише втретє розглядають варіант вбивства на ґрунті расизму.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У Києві пройшов марш проти расизму (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути