Ексклюзиви
вівторок, 13 жовтня 2009 14:31

Черновецькому порадили активніше протидіяти расизму

Черновецькому порадили активніше протидіяти расизму

Рада з питань етнонаціональної політики при Президентові України ухвалила ряд рекомендацій Київській міській державній адміністрації з метою захисту прав національних меншин та протидії расизму.

Відповідні доручення були надані сьогодні під час розширеного засідання Ради з питань етнонаціональної політики в КМДА.

Зокрема, Рада рекомендувала КМДА створити Будинок національностей в м. Києві за сприяння центральних органів виконавчої влади. "На жаль, за багато років поки не вдалося знайти ані підходящої площі, ані інверторів для реалізації цього проекту", - сказав заступник голови КМДА Сергій Рудик.

Також було рекомендовано КМДА створити постійно діючий консультативно-дорадчий орган - Раду національностей при київському міському голові.

Крім того, було рекомендовано здійснити заходи щодо приєднання Києва до Європейської коаліції міст проти расизму, членами якої є 85 міст 17 європейських країн.

С.Рудик підкреслив, що незважаючи на роботу в плані гармонізації відносин між українцями та представниками національних меншин, випадки ксенофобії стають повсякденними факторами нашого життя. "Зокрема, на різних політичних ток-шоу в угоду політичним кон"юнктурним цілям в студіях часто присутній дух нетолерантності", - сказав він. Наводячи статистичні дані, С.Рудик заявив, що на сьогодні населення Києва складає близько 4,5 млн осіб, з яких більше 17% - це нацменшини. За даними КМДА, в Києві проживають представники 135 національностей, найбільш численними з яких є росіяни, євреї, білоруси, поляки та вірмени.

В свою чергу голова Ради з питань етнонаціональної політики при Президентові України Геннадій Удовенко констатує, що в Україні в минулому році було скоєно шість вбивств на расовій основі. "На жаль, часто правоохоронні органи надають перевагу тому, щоб кваліфікувати злочини, що мають явні ознаки ксенофобії, не як такі, що сталися на расовій основі, а як просте хуліганство … Ми збираємося звернутися до Міністерства молоді та спорту з тим, щоб воно розробило програму толерантності в цьому питанні для української молоді", - сказав Г.Удовенко.

За матеріалом РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Черновецькому порадили активніше протидіяти расизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути