пʼятниця, 10 травня 2013 19:45

В України мало часу, щоб надолужити перетворення, необхідні для євроінтеграції - Кличко

В України мало часу, щоб надолужити перетворення, необхідні для євроінтеграції - Кличко
Віталій Кличко. Фото: liga.net

Україна на державному рівні має продемонструвати прогрес у перетвореннях, які наблизять її на шляху до європейської спільноти, і важливо, щоб країна надолужила взяті на себе перед Євросоюзом зобов'язання, заявив лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко.

"Навіть якщо угода про асоціацію буде узгоджена та підписана, для того, щоб її ратифікували всі країни ЄС, Україна повинна відповідати базовим політичним цінностям і принципам європейського співтовариства. Таким, як верховенство закону, відсутність вибіркового правосуддя, справжні реформи, демократичне виборче законодавство. Для цього Україні потрібно багато чого зробити і часу у неї критично мало ", - висловив думку В.Кличка у Празі на зустрічі з міністром закордонних справ Чеської Республіки Карелом Шварценбергом у п'ятницю, повідомляє прес-служба партії" УДАР ".

У свою чергу К. Шварценберг вважає, що Україна є однією з важливих країн Європи, але вона повинна пройти весь складний шлях євроінтеграції. "І Україна обов'язково повинна виконати рішення Європейського суду щодо Юлії Тимошенко", - зазначив чеський міністр.

У свою чергу лідер фракції "УДАР" заявив, що парламентська опозиція готова конструктивно працювати над законами, які необхідні для євроінтеграції країни.

"І зі свого боку ми, як опозиція, тиснемо на владу, щоб змусити його виконати зобов'язання, щоб країна не втратила шанс приєднатися до європейської спільноти. Якщо ж українська влада не зможе дотримуватися зобов'язань, питання про персональні санкції щодо чиновників не уникнути", - сказав Кличко.

Зараз ви читаєте новину «В України мало часу, щоб надолужити перетворення, необхідні для євроінтеграції - Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути