вівторок, 11 червня 2013 00:22

"В Україні закривається фактично кожне друге кримінальне провадження" - Москаль

"В Україні закривається фактично кожне друге кримінальне провадження" - Москаль
Фото: micto.cz

За п'ять місяців 2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 709 тисяч 651 кримінальне провадження, з них закрито за реабілітуючими обставинам – 336 тисяч 577, що складає 47,4% від загальної кількості.

Про це УНН повідомили у прес-службі нардепа, першого заступника голови Комітету ВР України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадія Москаля.

Закривається фактично кожне друге кримінальне провадження (у Миколаївській області кількість закритих проваджень становить 63,3 %, у Херсонській — 57,7%, у Тернопільській — 53,7%), що свідчить про недосконалість нового Кримінально-процесуального Кодексу й наштовхує на думку, що механізм відкриття кримінальних проваджень став одним із основних видів корупції правоохоронної системи, йдеться у повідомленні прес-служби депутата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це підтверджує політичну вмотивованість справи" - Одарич про свій домашній арешт

Між тим, оприлюднені прес-службою Москаля цифри свідчать про подальше зростання рівня злочинності в Україні. Так, порівняно з п'ятьма місяцями минулого року (213 тисяч 352 проваджень), з січня по травень 2013р. зареєстровано 373 тисяч 44 кримінальних проваджень (це — не рахуючи згаданих вище 336 тисяч 577 закритих проваджень). Особливо тяжких злочинів за 5 місяців цього року скоєно 8 тисяч 224, проти 5 тисяч 19 у минулому. Зате встановлено осіб, яким вручені повідомлення про підозру, тільки в 72 тисячах 121 випадку, що складає 19,3% від загальної кількості.

Нардеп відзначає, що у той же час із 373 тисяч 44 кримінальних проваджень до суду направлено 64 тисячі 646 справ, що складає 17,3%. Це найнижчий показник ефективності правоохоронної системи за всі роки незалежності.

Зараз ви читаєте новину «"В Україні закривається фактично кожне друге кримінальне провадження" - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути