понеділок, 27 серпня 2012 15:46

В Україні росте радикалізація політичних відносин - експерт

В Україні росте радикалізація політичних відносин - експерт
Андрій Биченко каже, що поляризація електорального поділу в Україні тільки поглиблюється. Фото: seychas.ua

Нинішня влада чітко відокремлює свій електорат.

Про це під час прес-конференції  сказав директор соціологічної служби Центру імені Разумкова  Андрій Биченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Верховної Ради проходять лише чотири партії - соцопитування

"Не секрет, що нинішню владу можна назвати прямим спадкоємцем влади, яка була при президентові Кучмі.  Віктор Янукович це був офіційний кандидат від президента Кучми. До нього і Кучма, і Кравчук  намагалися якось стати президентами всієї країни, об'єднати її. Все одно вони не могли виграти вибори 2004 року. Зараз ми бачимо ситуацію, коли нинішня влада чітко відокремлює свій електорат. Маючи владу і маючи половину електорату — це  достатньо щоб вигравати вибори. Робиться все, щоб якось підтримати свій електорат. Відповідно забувають про іншу частину України. Росте радикалізація політичних відносин в Україні", - каже експерт.

За  словами Биченка, проблема для України як держави в тому, що електорати дуже високою мірою можна співставляти із регіонами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович із Путіним не домовились, бо Газпрому не дозволили на пряму за безцінь скупити українські облгази — Гудима

"Захід і Центр - це безумовно помаранчевий електорат, а Схід- Південь - це перевага біло-блакитного електорату. З кожними виборами учасники виборчої кампанії ці протиріччя лише поглиблювали. На цих  виборах визначальним чинником стане саме спроможність однієї чи іншої політичної сили мобілізувати свій електорат. Оскільки на виборах рахуються голоси лише тих, хто прийшов на вибори, відповідно чим менше людей прийде з якогось табору, тим менше отримують ті сили. Ми бачили на виборах президента 2010 року,  коли розчарування економічною політикою помаранчевого уряду призвело до того, що значна частина їх виборців не прийшла на вибори. Сьогодні, зважаючи на складну економічну ситуацію, для Партії регіонів критичним є питання залучення електорату на фоні розчарування економічною політикою. Від цього залежатимуть результати виборів", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «В Україні росте радикалізація політичних відносин - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути