Ексклюзиви
неділя, 14 липня 2013 07:30

"В Україні права жінок недостатньо захищені"

"В Україні права жінок недостатньо захищені"
Фото: newsradio.com.ua

Події у Врадіївці не стануть приводом для масових протестів у масштабах країни. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив соціолог Володимир Іщенко.

"Навіть за активнішої участі політиків. Це показала минулорічна справа Оксани Макар. В Україні права жінок недостатньо захищені, а більшість чоловіків вважають, що у подібних випадках винна насамперед жертва", - наголосив він

Нагадаємо, уночі 2 липня півтисячі жителів райцентру Врадіївка Миколаївської області розтрощили відділок міліції. Розбили вікна, двері, ворота, закидали пляшками з займистою сумішшю. Обурилися, що міліціонери не затримали колегу – капітана Євгена Дрижака. Той із лейтенантом Дмитром Поліщуком і таксистом Сергієм Рабіненком уночі 27 червня побили та зґвалтували продавщицю 29-річну Ірину Крашкову.

За словами Іщенка, із такими проблемами стикаються порівняно невелика частина українців.

"Недавні масові протести у сусідніх Болгарії чи Румунії були спричинені матеріальними проблемами населення. У нас такі самі настрої", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Врадіївка показала всю гниль системи" - Парубій

Думки інших експертів стосовно того, чому події у Врадіївці не стали закликом до дій для української опозиції та суспільства, читайте у журналі "Країна" № 27 (180) за 11 липня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «"В Україні права жінок недостатньо захищені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути