четвер, 24 січня 2013 15:43

В УДАРі запевняють: позови до Рибака обгрунтовані законом

В УДАРі запевняють: позови до Рибака обгрунтовані законом
Віктор Чумак: "Ми розраховуємо на здоровий глузд". Фото: file.liga.net

Спікер Володимир Рибак мав зупинити порушення закону, яке відбувалося у парламенті під час звільнення голови Нацбанку Сергія Арбузова та призначення на цю посаду Ігоря Соркіна.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від партії УДАР Віктор Чумак.

Коментуючи подання партією УДАР кількох позовів до спікера Володимира Рибака, він наголосив, що ці позови мають чітке правове підґрунтя.

"Ми розраховуємо на здоровий глузд. Бо з точки зору права, ці позови мають абсолютне право на життя. Бо Рибак, як будь-яка людина, бачачи, що здійснюється порушення Конституції і законів, повинен був припинити ці порушення", - пояснив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закарпатський УДАР позивається до голови ВР і піде у Європейський суд

Чумак додав: "Я вже не кажу, що у народного депутаті та у спікера Верховної Ради набагато більше можливостей припинити ці порушення, коли він їх бачить. Тому саме так і мав би вчинити будь-який спікер і народний депутат".

"Ударівець" підкреслив, що з точки зору права та української Конституції ці позови є цілком обґрунтованими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція передала спікеру 158 підписів для для скликання позачергової сесії

"Тим більше, враховуючи позови до адміністративного суду щодо визнання незаконними цих постанов щодо призначення і звільнення голови Нацбанку, тим більше враховуючи прецедент, який відбувався в Європейському суді з прав людини щодо судді Олександра Волкова (звільнення якого було визнано не законним через те, що депутати у ВР голосували за це не особисто — ред.), то думаю, є абсолютно правильною і доречною постановка питання УДАРу", - зауважив Чумак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал": Позов Кличка до суду на спікера – це криза жанру

Говорячи про перспективи цих позовів та шанс на їхнє задоволення, нардеп підкреслив: "Якщо вони не будуть мати результату, навіть виходячи із прецеденту, який відбувся в Європі, то тоді, думаю, до української судової та правової системи ми взагалі втратимо будь-яку довіру".

Нагадаємо, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко 22 січня подав позовну заяву від політичної партії "УДАР" в Окружний адміністративний суд м. Києва. Кличко позивається до голови Верховної Ради Володимира Рибака і вимагає визнати протиправними дії спікера під час голосування за відставку Сергія Арбузова з посади голови НБУ і призначення Ігоря Соркіна на цю посаду. Лідер "УДАРу" наполягає, що спікер не забезпечив виконання норм Конституції під час голосування у парламенті.

Зараз ви читаєте новину «В УДАРі запевняють: позови до Рибака обгрунтовані законом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути