субота, 27 жовтня 2018 23:50

В Стамбулі щодо Сирії зустрілися Меркель, Макрон, Ердоган і Путін

В Стамбулі щодо Сирії зустрілися Меркель, Макрон, Ердоган і Путін
В Стамбулі пройшов саміт щодо Сирії. Фото: DW

У Стамбулі завершився саміт лідерів Росії, Туреччини, Німеччини та Франції щодо врегулювання ситуації в Сирії.

Сторони наголосили на важливості продовження режиму припинення вогню, а також створення комісії, яка розробить нову конституцію арабської країни, передає Reuters.

Особлива увага була приділена провінції Ідліб, а саме необхідності запобігти ескалації у цьому регіоні, яка призведе до масштабної гуманітарної кризи через навалу біженців.

За словами президента Росії Володимира Путіна, Туреччина виконує всі свої зобов'язання щодо Ідлібу і тому співпраця між двома країни щодо сирійського питання продовжуватиметься.

Згідно із спільною заявою, сторони погодили утворення конституційної комісії щодо Сирії до кінця року. Лідери чотирьох країни наголосили на політичному шляху врегулювання конфлікту в Сирії. Зазначається, що доля нинішнього сирійського диктатора Башара Асада на саміті не обговорювалася.

"Наприкінці цього політичного процесу, повинні відбутися вільні вибори, до яких матимуть доступ усі сирійці, включно з діаспорою", - підкреслила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готова до переговорів по Донбасу

Нагадаємо, 27 жовтня у Стамбулі відбувся спільний саміт щодо Сирії лідерів чотирьох країн – Німеччини, Франції, Туреччини та Росії. Крім цього, очільники всіх держав провели двосторонні переговори між собою.

Зараз ви читаєте новину «В Стамбулі щодо Сирії зустрілися Меркель, Макрон, Ердоган і Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути