вівторок, 19 листопада 2019 13:37

В США заступились за Порошенка і похвалили Зеленського

В США заступились за Порошенка і похвалили Зеленського
Сполучені Штати заявили, що твердо стоять на боці України в її боротьбі проти російської агресії та у прагненні України до миру. Фото: Український репортер

Посольство США в Україні оприлюднило заяву тимчасово повіреного в справах США в Україні Вільяма Тейлора на підтримку дій президента Володимира Зеленського.

"Я вітаю президента Зеленського та його зовнішньополітичну команду за останні здобутки. Успішне повернення додому моряків й інших політичних в'язнів; розведення сил у Станиці Луганській, Золотому та Петрівському; і, щойно, забезпечення повернення українських кораблів, які були незаконно захоплені Росією, є конкретними досягненнями на шляху до миру. Всі українці мають підстави цим пишатися. Ми також вітаємо повідомлення про прийдешній саміт у Нормандському форматі та сподіваємось на подальший поступ у досягненні миру", - йдеться у документі, опублікованому на Facebook сторінці посольства.

Дипломат у зверненні також закликав не слухати російську дезінформацію. Він запевнив, що Сполучені Штати твердо стоять на боці України в її боротьбі проти російської агресії та у прагненні України до миру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У війні з Росією винна Україна? Зеленський має прокоментувати неоднозначні заяви Єрмака - Геращенко

За словами Тейлора, завжди є ті, хто прагне поділити Україну, особливо Росія.

"У деяких повідомленнях місцевих ЗМІ містяться вигадки, що начебто члени команди президента співчувають Росії або вважають, що конфлікт розпочав п'ятий президент Петро Порошенко. За конфлікт однозначно відповідає Росія", - резюмується у заяві дипустанови.

Раніше колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер натякав представникам Офісу президента про те, щоб вони відмовилися від ідеї кримінального переслідування Порошенка. Про це стало відомо із публікації закритих свідчень повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора перед Конгресом.

Тейлор розповів про зустріч, яку він і Волкер мали 14 вересня із радником президента Зеленського Андрієм Єрмаком і позаштатним радником Ігорем Новіковим.

"Посол Волкер натякнув Єрмаку цьому іншому українцю – його прізвище Новіков, що було б непогано не переслідувати експрезидента Порошенка. Адже були дані та навіть дії, які свідчили, що команда Зеленського збирається переслідувати Порошенка за цілою низкою питань, приміром, через інцидент у Керченській протоці. Президента Порошенка звинувачували у військових рішеннях, які він тоді прийняв", - сказав Тейлор.

За його словами, після цього Єрмак та Новіков дістали свої мобільні телефони та показали фотографії своїх родичів, на яких були брат і двоюрідний брат, які були вбиті чи поранені на Донбасі.

"Вони показали це Курту і мені, сказавши: Порошенко у цьому винний. У них на емоційному рівні глибока злість на Порошенка. Це – одна з речей, що мотивують атаки та судові справи на Порошенка, але не єдина. Були й інші. Олігарх Коломойський, про якого я згадував раніше, теж має зуб на Порошенка", - сказав посол.

Зараз ви читаєте новину «В США заступились за Порошенка і похвалили Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути